Međimurje Press
EkologijaGrad Čakovec

Velik broj volontera u Čakovcu i diljem mjesnih odbora okupila “Zelena čistka”

Proteklog petka i subote Čakovčanke i Čakovčani rado su se odazvali još jednoj akciji čišćenja ilegalnih odlagališta otpada diljem grada i mjesnih odbora. U dva dana provođenja akcije „Zelena čistka” tako je i Čakovec bio jedan od gradova koji se pridružio proljetnom čišćenju i najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj.

U organizaciji Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, izgradnju grada i upravljanje nekretninama Grada Čakovca očišćeno je 20-ak lokacija, šumarci, livade, oranice te poljski putevi, za čišće i zelenije sutra. Pritom se uključio velik broj pojedinaca, sugrađanki i sugrađana, udruga, klubova, mjesnih odbora i drugih, koji su bez sumnje u našem kraju i ovog puta dokazali, ali i potakli kod svojih sugrađana, buđenje svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpada.

Iz Čakovca poslana najbolja poruka brige za okoliš i svoju zajednicu

Akciju i volontere obišla je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, uz predsjednike MO sa članovima, umirovljenicima, lovačkim društvima, gljivarskim društvom, braniteljskim udrugama, nogometnim klubovima, brojnim udrugama, građanima i djelatnicima GKP “Čakom”, uz nadzor i prisustvo komunalnih redara.

Spomenimo kako je Grad Čakovec za sve vrijedne sudionike osigurao vreće za prikupljanje otpada i zaštitne rukavice, dok su lokacije na kraju akcije obišli djelatnici Čakoma koji su prikupili, popisali vreće i izvagali sakupljeni otpad.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja