Međimurje Press
Ekologija

Pogledajte videozapis predstavljanja knjige Parkovi – spona gradova i prirode!

Knjiga Parkovi – spona gradova i prirode realizirana je unutar projekta Eco Bridge. Predstavljena je 20. svibnja 2022. godine u multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja u Čakovcu. Domaćin svečanosti bila je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, a program je organiziran u sklopu Tjedna zaštite prirode. Nakladnici su Međimurska priroda i izdavačka kuća Meridijani.

Prva je to knjiga u izdanju novopokrenute Biblioteke Kockavica, a govori o značaju urbanih parkova u cjelokupnoj slici prirode. Autori pišu o dobrobitima urbanih parkova, kako su nastali, kako ih štititi, koji su izazovi njihova upravljanja, a sadrži i pojedine dobre primjere iz prakse koji su vezani uz njihovu revitalizaciju.

Što o knjizi govore njezini urednici mr. sc. Siniša Golub i Petra Somek, prof., tko je sve bio na predstavljanju i kakva atmosfera je bila na svečanosti predstavljanja pogledajte u videozapisu.

Ako ste zainteresirani za svoj primjerak ovog velebnog izdanja knjigu možete zatražiti u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami  na adresi Trg međimurske prirode 1, Križovec. 

Također, besplatno zapratite kanal Međimurske prirode na platformi YouTube gdje možete pronaći i druge videozapise na temu prirode i zaštite prirode.

Poveznica za videozapis:

https://www.youtube.com/watch?v=pGq6uS0wA9M

Roberta Radović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja