medjimurjepress@gmail.com

Globalni apel za zaštitu mora i oceana

U sklopu međunarodne kampanje za zaštitu oceana, jedne od najvećih u povijesti Greenpeacea, Zagreb će se pridružiti globalnoj akciji koja će se u idućih nekoliko dana održati u dvadesetak zemalja svijeta. 

Pozivamo vas da se pridružite prilikom izlaganja ledene skulpture pingvina ispred zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice (Ulica Hrvatske bratske zajednice 4), središnjem mjestu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, u petak, 7.2.2020. u 10 sati. Medijima će se obratiti predstavnici Greenpeacea. 

Skulpture pingvina od leda koje će biti postavljene pred važna politička sjedišta diljem svijeta, topljenjem će simbolički ukazati na sve pogubnije posljedice klimatskih promjena te važnu ulogu oceana u njihovom ublažavanju.

Od klimatskih promjena i plastike, preko eksploatacije nafte i plina te rudarenja u morskim dubinama, do prekomjernog izlova ribe – prijetnje kojima su izložena mora i oceani svakim su danom sve veće i akutnije. Znanstvenici upozoravaju da se 30% najvažnijih i najugroženijih oceanskih područja mora hitno zaštititi od štetnog ljudskog djelovanja. Vlade svijeta upravo raspravljaju o Sporazumu o svjetskim morima. Učine li ono što treba, otvorit će se put prema uspostavi goleme mreže zaštićenih područja.

Više informacija o događanju – Apel za zaštitu mora (1)

Za bilo kakva pitanja i najave dolaska kontakti su:

Marija Tomac, marija.tomac@greenpeace.org, 095 62 74 528
Petra Andrić, petra.andric@greenpeace.org, 091 781 3397

G R E E N P E A C E
Marija Tomac

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Leave a Reply

*