Međimurje Press
Svijet

Preminula Olivia Newton-John!

OLIVIA Newton-John umrla je u 73. godini, javljaju američki mediji. Olivijin suprug, John Easterling, kaže da je umrla u snu na svom ranču u južnoj Kaliforniji u ponedjeljak ujutro, okružena obitelji i prijateljima. Olivia se borila s rakom dojke više od 30 godina.

Olivia je postigla veliki uspjeh 1971. s pjesmama poput If Not for You i 1973. Let Me Be There. Nastavila je nizati uspjehe s hitovima poput Have You Never Been Mellow. Još jedan veliki uzlet dogodio se 1978., kada je glumila uz Johna Travoltu u filmu Briljantin.

Njezina uloga Sandy postala je kultna, kao i nekoliko pjesama iz filma poput You’re the One that I Want, Summer Nights i Hopelessly Devoted to You.

Rak je dobila 1992. godine i s njim se borila trideset godina

Olivijin najveći hit bio je Physical iz 1981., koji je ostao na prvom mjestu 10 tjedana, srušivši sve rekorde u 80-ima

Tijekom svoje karijere ostala je aktivistica za zaštitu okoliša i prava životinja. Oliviji je 1992. dijagnosticiran rak dojke, ali je otišao u remisiju i vratio se 2013. Vratio se u remisiju, ali se ponovno pojavio 2017.

O svojoj borbi je često javno govorila, a zadnji put je javno istupila početkom ove godine.

“Držim se. Svaki dan sam sve jača i sve mi je bolje. Pozitivno razmišljanje je jako važno”, rekla je u emisiji Today Show u veljači. Velika joj je podrška bio suprug John Easterling, koji uzgaja medicinski kanabis na njihovom ranču u SAD-u.

“Imam svoje dane i imam svoju bol, ali kanabis koji moj muž uzgaja za mene je postao jako važan dio moga ozdravljenja i nošenja s bolešću. Velika sam sretnica što ga imam”, rekla je tada. Olivia se 2008. godine udala za Johna Easterlinga s kojim je ostala do smrti.

Izvor: https://www.index.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja