medjimurjepress@gmail.com

Pola stoljeća od završetka škole

U petak, 3. srpnja, u novouređenoj dvorani pizzerije Šut u Nedelišću, učenici tamošnje Osnovne škole, koji su klupe napustili daleke 1970. godine, svoj jubilej dobro su proslavili do ranih jutarnjih sati. Iako je već 50 godina prošlo od rastanka sa školom, još su uvijek vitalni i puni životne energije, što se najbolje moglo vidjeti na plesnom podiju. Za to je najviše zaslužan glazbenik i pjevač Neno Gavez, ali i domaćin Miljenko Vizinger Mićo, koji je pripremio obilje mesnih specijaliteta i drugih finota, kao i odlična pića.

Okupljeni su prije svečanog dijela svojim vršnjacima, kojih više nema među živima, kod središnjeg križa na nedelišćanskom groblju zapalili svijeće i položili vijenac, a zatim su im minutom šutnje odali posebnu počast.

Za uspomenu su se zajedno fotografirali s učiteljcom Lelom Tkalčec, koja je svojim bivšim učenicima uputila dirljive riječi pohvale i zaželjela zdrav i sretan život. Okupljene, njih 44, pozdravila je i predsjednica Organizacijskog odbora Đurđica (Novak) Maček, a na kraju je dogovoren i novi susret već za godinu dana.

(ij)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*