Međimurje Press
Zanimljivosti

Poziv građanima za Dan voda

Međimurske vode će Svjetski dan voda, 22. ožujka, obilježiti na način da svojim korisnicima, vlasnicima, školarcima, udrugama i svim zainteresiranim građanima omoguće posjet vodocrpilištima, pročistačima otpadnih voda i laboratoriju Međimurskih voda u razdoblju od 25.03.2024. do 29.03.2024.g.

Međimurske vode pozivaju sve zainteresirane za posjete vodocrpilištima Prelog i Nedelišće, da se za obilazak prijave na e-mail: odrzavanje@medjimurske-vode.hr. Na vodocrpilištima se mogu upoznati sa postupkom zahvaćanja vode, načinom dezinfekcije, te distribucije vode za ljudsku potrošnju do krajnjih korisnika.

Za posjet pročistačima otpadnih voda u Čakovcu, Podturnu ili Novom Selu na Dravi,  potrebno se prijaviti na e-mail: procistac@medjimurske-vode.hr. Na pročistaču će moći vidjeti kakva voda dolazi na uređaj a kakva se po završetku tretmana ispušta. Pokazat ćemo im naše specijalno vozilo za čišćenje odvodnje (UPOV Čakovec) i ukazati im na izazove koje zajedničkim snagama trebamo rješavati.

Za posjet laboratoriju Međimurskih voda potrebno se prijaviti na e-mail: laboratorij@medjimurske-vode.hr. U laboratoriju će dobiti saznanja o vrstama analiza, metodama analiza, broju potrebnih uzoraka vode za ljudsku potrošnju i broju potrebnih uzoraka otpadnih voda.

MEĐIMURSKE VODE

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja