Međimurje Press
Sport+

Blanka Vlašić: „Erste Plava liga već godinama pokazuje kako privući djecu sportu“

Brojke iz Makarske naročito vesele nakon što je samo dan ranije na Vijeću Hrvatskog olimpijskog odbora objavljeno da je hrvatski spot u posljednje četiri godine ostao bez više od 30 tisuća djece

Još jedno sjajno natjecanje Erste Plave lige održano je u Makarskoj. Na stadionu podno Biokova okupilo se 414 školaraca i zauzelo 502 startna mjesta u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Po prvi put su priliku natjecati se dobili i oni najmlađi, učenice i učenici prvih i drugih razreda osnovnih škola, za koje je naročito važno da na vrijeme shvate važnost fizičke aktivnosti i bavljenja sportom.

Navedene brojke naročito vesele kada se zna da su samo dan prije kvalifikacija u Makarskoj na Vijeću Hrvatskog olimpijskog odbora objavljeni rezultati istraživanja koji pokazuju da je hrvatski sport u posljednje četiri godine ostao bez više od 30 tisuća djece.

 

Ove alarmantne podatke je u Makarskoj prokomentirala i dopredsjednica HOO-a te ambasadorica Erste Plave lige Blanka Vlašić.

„Upravo u kontekstu Erste Plave lige mi imamo malo drukčije podatke jer upravo kroz ovo natjecanje klubovi su povukli puno djece prema ozbiljnijem bavljenju sportom. Erste Plava liga svojim primjerom već godinama pokazuje na najbolji mogući način kako djecu privući sportu i mislim da bi hrvatski sport itekako profitirao sa što više ovakvih manifestacija. Budući da je Hrvatski olimpijski odbor jedan od pokrovitelja Erste Plave lige, očito je da je već prepoznao vrijednost i važnost ovog natjecanja, a sigurna sam da će uz Erste Plavu ligu i slične projekte ostati i u budućnosti“, rekla je dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis.

Audio_Blanka Vlašić_mp3

Po dvoje najboljih u svakoj disciplini za učenike od 3. do 6. razreda plasiralo se u finale Erste Plave lige, koje će se održati 11. rujna u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića u Zagrebu.

Kvalifikacije Erste Plave lige 2022 nastavljaju se sljedeći tjedan u Puli i Rijeci.

Foto Makarska: Matko Begović/Pro Sport

Erste Plava liga 2022

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja