Međimurje Press
Sport+

Čak 62 člana AK Varaždin na utrci Polumaratona Zrinskih!

Svakako je posebno za istaknuti i naglasiti nastup čak 36 članova AK Varaždin u službenoj konkurenciji za PH.

Ovom brojkom bili su najbrojniji sudionici službenog Prvenstva od ukupno 28 klubova u konkurenciji, a kad tome pridodamo i ostale naše članove koji su jučer trčali u utrci polumaratona i na 5 km, dolazimo do brojke od čak 62 člana našeg kluba koji su jučer trčali ulicama grada Čakovca. To je do sada uvjerljivo najbrojniji nastup AK Varžadin na službenim PH, a i općenito. Iz tog razloga posebna i velika ČESTITKA SVIMA koji su po vjetrovitom i za trčanje ne baš najboljem vremenu, uspješno branili boje kluba!

Izuzetno zanimljivo bilo je u ženskoj konkurenciji jer su nastupile hrvatske olimpijke, a naslov prvakinje Hrvatske osvojila je Bojana Bjeljac (AK Dinamo-Zrinjevac) u izvrsnom vremenu 1:14:14, a sa samo 4 sekunde zaostatke kao druga na cilj je stigla Matea Parlov Koštro (AK Svetice) u vremenu 1:14:18 dok se 3. mjestom morala zadovoljiti Tea Faber (AK Dubrovnik) sa 1:20:42.

Od Varaždinki najbolja je bila Alenka Horvat koja je s rezultatom 1:40:39 osvojila 41. mjesto u službenom poretku za PH. Bravo za Alenku! Posebna čestitka ide i Marini Godinić na 45. mjestu koja je također istrčala odličnu utrku u vremenu 1:41:18. Bravo i za Marinu! Bravo i za Paulu Šimunčić koja je istrčala vrlo pametnu i opreznu utrku u vremenu 1:42:30 što je bilo dostatno za 49. mjesto.

U muškoj konkurenciji naslov prvaka Hrvatske u polumaratonu osvojio je Dorian Miškulin (AK Svetice) u vremenu svog osobnog rekorda 1:08:34 ispred Ivana Dračara (HAAK Mladost) sa 1:09:07 dok je treći bio Petar Bratulić (AK Agram) sa 1:10:26. Najbolji od Varaždinaca bio je naš najbolji trkač Andrej Hladnik koji je i u ovoj iznimno jakoj konkurenciji istrčao fantastičnu utrku u vremenu 1:12:11. Da nije bilo jakog vjetra uopće nema sumnje da bi pao i osobni rekord, ali i s ovim vremenom Andrej je osvojio odlično 5. mjesto i opet dokazao da spada u sam vrh dugoprugaškog trčanja u Hrvatskoj.

Čestitka ide svakako i našem Zoranu Križaniću koji je s novim osobnim rekordom u vremenu 1:18:27 osvojio vrlo dobro 20. mjesto u ukupnom poretku za PH. Bravo za Zokija! Bravo i za Marka Martinčića na 25. mjestu koji je također istrčao novi osobni rekord u vremenu 1:19:19.

Simona Jambrošić pobjednica na 5 km

U utrci na 5 km najbolji rezultat je postigla najbolja Varaždinska trkačica Simona Jambrošić koja je i pobijedila u toj utrci s odličnim vremenom 18:00. Bravo za Simonu i njezinu novu pobjedu. Vrlo dobrim utrkama Simoni su se priključili Jakov Štampar na 8. mjestu sa 18:24 i Karmelo Mrvica na 9. mjestu sa 18:27. Bravo i za Jakova i Karmela!

Josip Lacković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja