Međimurje Press
Sport+

CRVENA ZVEZDA POBJEDNIK MEĐIMURCA 2023.

U dramatičnom pucanju jedanaesteraca u finalu turnira mlađih dobnih kategorija Međimurec U14 više sreće i spretnosti nad varšavskom Legijom imala je beogradska Crvena zvezda i potpuno zasluženo osvojila 25. izdanje jednog od najjačih nogometnih turnira za mlađe dobne kategorije u ovom dijelu Europe. Finale je donijelo izuzetno zanimljiv dvoboju u kojem su mladi nogometaši iz Poljske bili bolji protivnik, ali svoju terensku inicijativu prvenstvo zbog sjajnog vratara Zvezde nisu mogli pretvoriti u pogodak. Upravo je vratar Beograđana odigrao glavnu ulogu u raspucavanju i donio svojoj momčadi drugu titulu na ovom turniru.

 

U dvoboju za treće mjesto Sparta iz Praga je nadigrala talijanski Juventus, definitivno najzvučnije ime koje je do sada sudjelovalo na ovom turniru. Vječni hrvatski dvoboj odlučio je o osvajaču petog mjesta – Dinamo je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca upisao novu pobjedu u srazu s Hajdukom. Sedma pozicija pripala je Slovanu iz Bratislave koji je bio uvjerljiv protiv engleske Aston Ville. Nakon dva dana nogometnih uzbuđenja i povlačenja crte organizator turnira NK Međimurec može biti i više nego zadovoljan svime što se dešavalo na i oko nogometnog igrališta u Dunjkovcu/Pretetincu.

Turnir se nakon četvrt stoljeća održavanja etablirano na nogometnoj sceni Europe i pohvale koje još uvijek pristižu sa svih strana nisu samo stvar kurtoazije. Možda i najveći kompliment kojeg možete dobiti je kada veliki Juventus već sada najavi da će doći i sljedeće godine. Naravno svega ovoga ne bi moglo biti bez odličnog rada Organizacijskog odbora, sudjelovanja brojnih volontera, podrške Međimurske županije, Općine Nedelišće, Hrvatskog nogometnog saveza, Međimurskog nogometnog saveza, Ministarstva turizma i sporta i Zbora nogometnih sudaca Međimurja čiji su djelitelji pravde još jednom pripomogli da sve prođe u najboljem redu.  Svi ti sastojci na kraju su omogućili jedinstveni finalni proizvod koji ne samo Međimurje već i Hrvatsku stavlja na sportsko-turističku kartu Europe.

LJESTVICA TURNIRA:

  1. Hammarby
  2. Oxala Tokio
  3. Adria Tokio
  4. CSKA Sofia
  5. Međimurec
  6. Ferencvaros
  7. Varaždin
  8. Rapid Beč
  9. Aston Villa
  10. Slovan Bratislava
  11. Hajduk Split
  12. Dinamo Zagreb
  13. Juventus Torino
  14. Sparta Prag
  15. Legia Varšava
  16. Crvena zvezda Beograd

NMK MEĐIMUREC

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja