Međimurje Press
Glazba

Impresivna Billie Eilish za 90 tisuća fanova / Površinski spektakl Erosa koji više ne impresionira

Prošli su tjedan u fokusu bili Pula, i najveći festival na Balkanu, Sziget u Budimpešti. Dok je u Budimpešti najviše pažnje uzeo prvi europski nastup gen z kraljice Billie Eilish koja je okupila 90 tisuća impresioniranih fanova, od kojih je dio najfanatičnijih došao već u pet ujutro kako bi se ugurali u prve redove (izvještaj), oni u Puli su iz drugih razloga zanimljivi.

Prvi je Eros. On i dalje ima odličnu publiku kod nas, i na njima svaka čast, no sam nastup je danas površinski spektakl koji više ne impresionira (izvještaj). Drugi je ‘zabranjivani’ folker Duško Kuliš koji je ipak nastupio u Puli, i to tamo gdje najviše boli, u ‘zaštićenoj’, u krcatoj ‘zaštićenoj’ Areni, kao dio pozitivne provokacije Dubioze kolektiv. Više.

Tricky i ‘pijani direktor’

U internim krugovima je već dugo poznato kako potencijalna organizacija koncerta Trickyja bi mogla biti… ‘tricky’. Tricky je imao već otkazivane nastupe kod nas, no ovaj zadnji, u Nišu, je postao cirkus. Naime, Tricky je napustio pozornicu nakon samo jedne odsvirane pjesme, a optužio je “pijanog direktora koji je hteo da ga bije”, na što je reagirao sam direktor. Više.  

Najveće turneje koje dolaze kod nas, ili barem na potezu 4-5 sati autom

Već dugo stoji pravilo kako nas većina najvećih turneja zaobiđe, no velik broj ih ipak dolazi, barem u više manje dostupnu okolicu. Neke od njih sjednu i unutar granica. Dakle, do kraja godine nam je ostalo još nešto više od četiri mjeseca, a unutar tog vremena dolaze, već za dva dana Franz Ferdinand u Varaždin, pa za četiri Robert Plant u Portorož. U rujnu na očekuje Manu Chao u Osijeku, za potegnuti do Beča i Budimpešte ima dobrih ideja, no najveća imena su – 50 Cent u Areni Zagreb gdje dolazi I Bryan Adams. Svakako je za izdvojiti i Sister of Mercy koji su prebačeni iz Boogalooa u veći prostor, u Boćarski dom. Više.

 

 fanclub za partnerske koncerte: 

nemanja, 21.9., Peti Kupe, Zagreb
Još 3 ulaznice s 20% popusta

Paraf + GRČ + Eksodus, 23.9., Boogaloo, Zagreb
Još 10 ulaznica s 20% popusta

Senidah, 30.9.Boogaloo, Zagreb
Još 8 ulaznica s 20% popusta

Bryan Adams, 13.12., Arena Zagreb
20 ulaznica s 20% popusta RASPRODANO

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub

Limitirano je i neće biti dodatnih promokodova po koncertu.

Prijatelji koji ti pokazuju novu muziku su bitni. 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja