Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za dane proteklog vikenda od 18. do 20. kolovoza 2023. godine

Okrivljeni 32-godišnjak snimku prometne nesreće s poginulom osobom objavio na društvenoj mreži

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Grb MUP jakna.jpg

Protiv okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 32-godišnjakom sa šireg područja općine Domašinec, utvrđeno je kako je počinio prekršaj iz čl. 5. st. 3. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, sumnja se kako je u subotu 29. srpnja ove godine oko 13:20 sati narušavao javni red i mir tako što je na jednoj društvenoj mreži objavio uznemirujuću snimku događaja neposredno nakon prometne nesreće i time ju učinio javno dostupnom. U spomenutoj prometnoj nesreći koja se dogodila na prometnici između Držimurca i Turčišća, smrtno je stradao 26-godišnji vozač osobnog automobila.

Protiv 32-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Uslijed neprilagođene brzine smrtno stradao vozač

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih sudionika

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih sudionika, već je na vozila i okolnoj prometnoj infrastrukturi nastala materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • nepoštivanje prednosti prolaska – jedna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna nesreća te
  • ostale greške – dvije nesreće.

Prisutnost alkohola kod sudionika spomenutih nesreća nije utvrđena.  

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_2802.JPG

Evidentirane su četiri teške krađe od čega jedna u pokušaju te tri krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri teške krađe od čega jedna u pokušaju te tri krađe. Izdvajamo teške krađe u Železnoj Gori i Orehovici te krađu u Prelogu.

Između 1. i 19. kolovoza ove godine u Železnoj Gori, nepoznati počinitelj provalio je u nekoliko apartmana u izgradnji, a potom je iz njih ukrao razne kućanske aparate i dr. vrijedne predmete. Materijalu štetu 80-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko tisuća eura.

U subotu, 19. kolovoza tijekom večernjih sati u Orehovici, Ulici kralja Zvonimira, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac i nakit. Materijalnu štetu 48-godišnji vlasnik procijenio je na više stotina eura.

U nedjelju, 20. kolovoza u ranim poslijepodnevnim satima na izletištu Marina kod Preloga, nepoznati počinitelj s krovnih nosača na dva parkirana osobna automobila, najprije je demontirao te potom ukrao tri bicikla. Ukupna materijalna šteta prema izjavama oštećenih vlasnika procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.
Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom nedjelje evidentirani požari u Murskom Središću i Pušćinama

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Image00128.jpg

Na sreću u požarima nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je na raznim objektima te prijevoznom sredstvu nastala veća materijalna šteta

1) Izbio požar u pečenjari ugostiteljskog objekta u Murskom Središću

U nedjelju, 20. kolovoza nešto poslije 10 sati u Murskom Središću, izbio je požar u vanjskoj pečenjari ugostiteljskog objekta u Frankopanskoj ulici.

U trenutku kada je djelatnica ugostiteljskog objekta pripremala žar za roštilj došlo do požara koji se proširio na unutarnji dio kuhinje i dr. prostorije objekta.

Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Mursko Središće.

Očevidom na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektorice zaštite od požara utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed prijenosa topline s roštilja na okolni prostor te pritom zapaljenja gorivih tvari.

Materijalna šteta utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnih zahtjeva oštećenih trgovačkih društava iz Čakovca i Dekanovca.

2) Požar u reciklažnom dvorištu u Pušćinama 

Također, u nedjelju, 20. kolovoza oko 16:20 sati u Pušćinama, Čakovečkoj ulici, došlo je do požara u krugu reciklažnog dvorišta poduzeća iz Pleškovca.

Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U požaru je izgorjelo razno smeće, radni stroj za sjeckanje otpada, bager, dok je djelomično požarom zahvaćen i parkirani kamion, vlasništvo trgovačkog društva iz Jelisavca (Osječko-baranjska županija).

Mjesto događaja osiguravaju policijski službenici i pripadnici lokalnog dobrovoljnog vatrogasnog društva, dok će se očevid obaviti tijekom današnjeg (21. kolovoza) prijepodneva.

Radovan Gačal

    

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja