Međimurje Press
Sport+

Finala Erste Plave lige

Slijedi finale 11. sezone Erste Plave lige, najvećeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj, na kojem je do sada sudjelovalo više od 40.000 učenica i učenika hrvatskih osnovnih škola.

Nakon kvalifikacija održanih u Vukovaru, Osijeku, Čakovcu, Varaždinu, Zagrebu, Rijeci, Puli, Zadru, Kninu i Makarskoj, na finalnom natjecanju će sudjelovati po dvoje najboljih učenica i učenika 4., 5., 6, i 7. razreda u svakoj disciplini.

Pozivamo vas na medijsko druženje uz Nescafé kavu, koje će se održati na stadionu Mladost povodom početka finala Lige. Tom prilikom moći ćete razgovarati i uzeti izjave dr. Ranka Rajovića, koji će ranije istoga dana održati seminar naziva „Zašto djeca sve teže uče? Značaj fizičke aktivnosti na razvoj djece“, a bit će prisutni organizatori Erste Plave lige, kao i mladi finalisti.

Medijsko druženje održat će se u vrijeme početka finala Erste Plave lige, u subotu 9. rujna s početkom 13.40 sati na stadionu Mladosti u Zagrebu, tribina zapad.

Finalisti će se natjecati u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te u bacanju kugle i vortexa. Defile sudionika je u 15 sati, dok je kraj natjecanja u 17, kada su na programu finala štafeta i proglašenje pobjednika.

Svi finalisti će u subotu od 18.30 pratiti Memorijal Ivana Ivančića pokraj Zagrebačkih fontana, kao i sam 73. Boris Hanžeković memorijal u nedjelju, gdje će u 17 sati sudjelovati i na svečanom otvorenju mitinga i defileu.

(Ivana)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja