Međimurje Press
Policija

Na “Prvomajskoj motorijadi” u Gornjem Mihaljevcu predstavljena preventivna akcija “Mopedisti i motociklisti oprez!” Galerija fotografija

Na informativnom punktu mopedistima i motociklistima skrenuta je pozornost na potrebu poštivanja prometnih propisa (nošenje zaštitne kacige, tehničkoj ispravnost mopeda i motocikala, valjanosti prometne dozvole i dr.) kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, a posebice onih s najtežim posljedicama

U sklopu održavanja tradicionalne „Prvomajske motorijade“ u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće i Općine Gornji Mihaljevec, na prostoru  Sportsko rekreacijski centara “Park Mladosti” u Gornjem Mihaljevcu preventivci iz Postaje prometne policije Čakovec, predstavili su okupljenim motociklistima i drugim posjetiteljima preventivnu akciju “Mopedisti i motociklisti oprez!”.

U prijepodnevnim satima na Praznik rada (1. svibnja) vozačima mopeda i motocikala policijski službenici skrenuli su pozornost na potrebu poštivanja prometnih propisa (nošenje zaštitne kacige, tehničkoj ispravnost mopeda i motocikala, valjanosti prometne dozvole i dr.) kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, a posebice onih s najtežim posljedicama. Ujedno, svim posjetiteljima informativnog punkta predstavljen je i Mobilni preventivni centar policije, kao i službeni motocikli koje policijski službenici – motociklisti koriste u svom svakodnevnom radu.

Tijekom preventivnih aktivnosti posjetiteljima su podijeljeni promotivni materijali osigurani sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Policijske uprave međimurske (reflektirajuće trakice, razni privjesci i kemijske olovke) te edukativni letci. Također, svi posjetitelji punkta educirani su o najvažnijim prometnim pravilima i propisima u cestovnom prometu, a posebna im je skrenuta pažnja na brzinu i alkohol, kao najčešće uzročnike prometnih nesreća.

Foto: Pu međimurska

(rg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja