Međimurje Press
Sport+

Izvješće s utakmica Jedinstvene kadetske lige košarkaša HKS-a KK Međimurje – Marsonija i Šibenka!

Kadetski sastav Košarkaškog kluba Međimurje ovaj vikend imao je dvostruki program. Najprije u subotu gostovanje u Slavonskom Brodu, a onda u nedjelju domaću zaostalu utakmicu protiv Šibenke

Iako su jedan i drugi protivnik Međimurja u donjem dijelu tablice s visokim porazima protiv najjačih momčadi lige kao što je iste doživio i naš predstavnik, nažalost naši mladi košarkaši nisu uspjeli stići do prve pobjede.

Loše vijesti stigle su u subotu jer je zbog viroze za obje utakmice otpao jedini igrač 2005. godište Jakov Horvat, dok su već od ranije ozlijeđeni Marčec i Novak, tako da nakon odlične predstave protiv Stoje nije bilo realno da se može učiniti nešto više.

Ipak, u subotu u Slavonskom Brodu Međimurje se odlično držalo punih 18 i pol minuta. U završnici prvog poluvremena bili su na samo -3 poena zaostatka, nakon što su s dvije trice Zaspana i 6 poena Beuka gotovo anulirali 11 poena domaće prednosti s 31-21 na 34-31.

Ali onda je u minutu i pol dekoncentracija u napadu Međimurja i veliki broj osobnih grešaka s kojima su mladi i neiskusni domaćinski nastrojeni suci napunili važne poluge Međimurja (Kranjčeca, Hrena, Rodeka i Zaspana) donijela prednost Marsoniji od previsokih +9 u poluvremenu, nakon 10 uzastopnih slobodnih bacanja (9 pogođenih), u trenucima kad domaći nisu mogli pogoditi ništa iz igre.

Moglo je biti i lošije po nas, jer smo opet prebrzo klonuli duhom nakon ovakvih odluka sudaca, da dobro raspoloženi u prvom dijelu Aleksandar Zember nije izveo potez utakmice i pogodio tricu s centra igralište.

U nastavku su se čak četiri igrača iz prve petorke Međimurja morala čuvati da ne moraju ispasti iz igre zbog pet „penala“, tako da je nestalo agresivnosti u obrani, što je iskoristio fizički moćniji domaćin (dva igrača preko 2 m visine) uz sjajan šut playa Pavića (na kraju 34 poena i 5 trica) i stigao do velike i nedostižne prednosti. Slomljen je svaki otpor Međimurja. Na kraju su domaći slavili (pre)visoku pobjedu 93-64.

Najefikasniji u našoj momčadi bili su Hren sa 17 poena i A. Zember sa 14 (tri trice).

Međimurje – Šibenika 86-61

Međimurje i Šibenka u nedjelju točno u podne odigrali su zaostalu utakmicu 3. kola JKL u sportskoj dvorani u Ivanovcu. Gosti iz Šibenika stigli su do uvjerljive pobjede 86-61.

Domaći su nakon subotnjeg gostovanja u Slavonskom Brodu i na ovoj utakmici ostali bez jedinog igrača rođenog 2005. Jakova Horvata kojeg je uhvatila viroza, dok se već od ranije ozlijeđena dva kapetana Marčec i Novak, tako da je ionako mlada momčad za ove dvije utakmice bila čak bez tri igrača iz prve petorke.

Nakon nervoznog početka s jedne i druge strane i samo po 5 poena obje ekipe u prve četiri minute i rezultata 5-5, gosti su napravili sjajan šuterski posao predvođeni najboljim strijelcem Ante Brajkovićem koji je zabio dvije trice zaredom uz još jednu Vidačeka. Vodstvo 5-16 Šibenki je dalo krila, a domaći kao da su „odustali“ od borbe za prvu pobjedu i priči je nakon 10 minuta što se tiče pobjednika bio kraj. Na semaforu je stajalo 11-27.

Pokušao je trener Međimurja Štef Novak probuditi svoje igrače, ali nije uspio u drugoj četvrtini. Gosti su i dalje odlično gađali sa svih pozicija, gotovo sve što su bacili prema košu ulazilo je, dok su domaćinu „iscurile“ tri-četiri lopte i nestala je bilo kakva vjera da se može nauditi Šibenki.

U drugom dijelu gostujući trener dao je priliku svim igračima, tako da je utakmica bila puno ravnopravnija. Treća četvrtina bila je ujedno najbolja domaćina i završila u korist Međimurja na krilima razigranog Rodeka, a dobro su svoju minutažu iskoristili Balent i Šimunić.

Dobro su se domaći držali i u zadnjih 10 minuta kada je gostujući trener na trener vratio svoje najbolje adute, ali s obzirom da su obje ekipe imale dan ranije utakmicu, osjetilo se da nedostaje svježine tako da su svi jedva čekali kraj s obzirom da nije bilo neizvjesnosti oko pobjednika.

Nažalost, u moru loših vijesti zbog ozljeda i bolesti za ekipu Međimurja izgleda da se na ovoj utakmici dogodila još jedna, jer je ozlijeđen Lovro Beuk, jedini bek šuter, ali prve vijesti su dobre i izvan stroja ne bi trebao biti duže od dva tjedna.

U redovima domaćina Ivano Rodek bio je daleko najraspoloženiji igrač sa 17 poena.

Stjepan Štef Novak (trener Međimurja):

Zadovoljan sam subotnjim prvim poluvremenom u Slavonskom Brodu i šteta što utakmicu JKL sude neiskusni mladi suci koji su značajno usmjerili cijeli tijek utakmice u korist domaćina. Mi se zaista trudimo oko organizacije svake utakmice, suci koji sude su najbolji mogući, a onda dođemo u goste i nemamo ravnopravni tretman. Ipak, moji igrači trebaju u nastavku prvenstva pokazati više vjere u sebe i svoje mogućnosti, ne smijemo klonuti i dopustiti protivniku da olako dođe do pobjede. Protiv Marsonije smo se izvrsno vratili, drugi put nismo uspjeli, ali trebamo svih 40 minuta dati sve od sebe i onda nije problem da se izgubi visokom razlikom.

Što se tiče Šibenke, nedostajalo nam je energije i koncentracije na startu i to su gosti iskoristili odličnim šutom i napravili za nas nedostižnu prednost. Za moju ekipu koja je mlađa i atletski slabija od svakog protivnika, svaka ovakva utakmica je veliko iskustvo i stoga mi je drago da su igrači s klupe: Šarić, Šimunić i Balent dobro reagirali kad su ušli i pokazali da se mogu ravnopravno nositi s „drugom petorkom“ gostiju, što je važno saznanje za nastavak prvenstva u kojem i dalje nažalost zbog ozljeda i bolesti imamo skraćenu rotaciju.

Međimurje u subotu 12. ožujka u 16 sati igra zadnje 9. kolo prvog dijela prvenstva, ujedno derbi začelja s Vrijednosnicama Osijek u sportskoj dvorani OŠ Ivanovec.

KK Međimurje Čakovec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja