Međimurje Press
Sport+

JKL: Međimurje ostalo bez prve pobjede u infarktnoj završnici protiv Stoje!

U dramatičnoj završnici pulska Stoja uspjela je napraviti veliki preokret protiv Međimurja i slaviti u dvorani OŠ Ivanovec treću pobjedu u JKL Hrvatskog košarkaškog saveza, dok je domaćin ostao bez prvih bodova.

Bila je to utakmica u kojoj su doslovce odlučivale jedna-dvije lopte i sreća je ovaj put bila na strani gostiju iz Pule koji su već odigrali u ovoj sezoni slične dvije utakmice i to iskustvo možda je bilo i presudno za osvajanje nova dva boda.

Međimurje je nakon pet očekivanih poraza protiv kandidata za naslov konačno imalo na drugoj strani protivnika kojeg se moglo dobiti. Iako bez tri važne poluge kapetana Marčec, njegovog zamjenika Novaka i bek šutera Beuka koji se nije uspio vratiti u momčad s obzirom da tek u nedjelju izlazi iz izolacije zbog korone, domaći su odigrali odlično veći dio utakmice.

Vrlo brzo su prevladali početnu nervozu i krajem prve četvrtine zagospodarili terenom. Izvrstan je bio Aleksandar Zember, pridružili su mu se ostali (Kranjčec i Rodek i na trenutke Horvat) i utakmicu odveli na svoj mlin. Stoja se nije predavala i u u drugoj četvrtini sustigla je vodstvo, a onda se pojavio s klupe Zaspan koji je uzastopnom dvicom i tricom domaćinu donio novu prednost koju su sačuvali na poluvremenu vodstvom 39-35.

U trećoj četvrtini domaćin je podigao još više nivo igre (u jednom trenutku vodili su i s +11), gosti nikako nisu uspjeli pohvatiti konce igre i trener Vidović morao je nešto mijenjati. Izvadio je standardne Cukerića i Mlatca, uveo Tanovića i Sošića i to mu se posebice u završnici pokazalo kao dobitni potez.

Međimurje je u zadnjoj četvrtini na krilima Hrena i Rodeka 7 minuta prije kraja kontroliralo rezultat s 9 poena razlike, ali onda se u momčadi Stoje probudio Cetina koji je počeo pogađati kad je bilo najvažnije, jer dvometraš Ivančić koji je do tada držao goste u igri (na kraju daleko najbolji igrač utakmice s 29 poena i 20 skokova) bez obzira na sjajan učinak, sigurno ne bi mogao sam odvesti svoju ekipu do važne pobjede.

Kapetan Cetina je pogodio dvije trice i tri dvice, izborio nekoliko slobodnih bacanja i utakmica je ušla u dramatičnih zadnjih četiri minute. Bilo je tu povuci-potegni, Hren je držao domaćina „na vodi“, ali gostima je ostalo više koncentracije i svježine kad je bilo najvažnije, domaćinu su iscurile dvije-tri lopte, posebice ona Rodeka za izjednačenje 75-75 30 sekundi do kraja i zadnjih dvadesetak sekundi nije bilo dileme oko pobjednika.

Na kraju veliko slavlje u redovima gostiju nakon pobjede 76-80, a tuga u redovima domaćina, jer su bili tako blizu, a na kraju tako daleko od osvajanja prvih bodova koji bi zasigurno bili velike podstrek za nastavak sezone.

Međutim, Međimurje nema puno vremena za žaliti jer slijede nova dva izazova već idući vikend s protivnicima koji su na nivou Stoje, najprije u subotu gostovanje u Sl. Brodu kod Marsonije, a onda u nedjelju zaostala utakmica u Ivanovcu protiv Šibenike.

MEĐIMURJE – STOJA 76-80 (21-18, 18-17, 20-18, 17-27)

IVANOVEC. Dvorana OŠ Ivanovec. Gledatelja: 100. Suci: Kovačević i Zagrajski. Opunomoćenik HKS-a: Mati.

Međimurje: Šarić, Hren 17, Kranjčec 9, Zaspan 5, Horvat 14, Balent, Šimunić, Rodek 14, F. Zember, Igrec, A. Zember 17, Kuqi. Trener: Novak.

Stoja: Ivančić 29, Mardešić 12, Cetina 23, Tanović 5, Banko, Mlatac 5, Cukerić 4, Sošić 2, Lenđel 2, Puniš, Babin, Joldić. Trener: Vidović.

Izjave nakon utakmice:

Stjepan Novak (trener Međimurja): – Očekivano naša najbolja utakmica, tri i pol četvrtine bili smo odlični, ali na kraju nažalost nije ostalo dovoljno snage, koncentracije i rekao bih sreće za pobjedu. Imali smo dosta problema uoči ove utakmice, nisam mogao u rotaciji računati na vanjskim pozicijama na više igrača, na kraju zbog korone i na Beuka i Novaka zbog ozljede, dok je od ranije izvan stroja kapetan Marčec. Tako su naši vanjski igrači praktički morali biti non-stop na terenu i to se osjetilo u zadnjoj četvrtini kad je gostujući kapetan Cetina došao „do zraka“ na šutu. Šteta što nismo zadržali prednost, ali za nas je ovo i dalje odlična „škola“ za nastavak sezone, kao i iduću. Čestitam gostima na pobjedi i mislim da će ove dvije daleko najmlađe momčadi u ligi ako ostanu na okupu i naša i pulska, u idućoj sezoni igrati još važniju ulogu u JKL.

Roko Cetina (kapetan Stoje): – Važna pobjeda za našu momčad. Nismo se predali dok su domaći vodili 10 razlike i to je za nas najvažnije, da smo uspjeli preokrenuti i na kraju dobiti utakmicu. Gledatelji su mogli vidjeti zaista odličan susret, smatram da su obje najmlađe momčadi u ligi pokazale koliko vrijede i da je pred jednima i drugima dobra budućnost.

Košarkaški klub Međimurje
Čakovec

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja