Međimurje Press
Sport+

NOGOMETNI TURNIR MEĐIMUREC U14 DRUGI DAN

I drugi dan turnira Međimurec U14 2023. donio je brojna uzbuđenja. Izjednačena kvaliteta ekipa na turniru pružila je vrhunske dvoboje u kojima su često odlučivale nijanse. Tako je već u prvom četvrtfinalu zagrebački Dinamo nakon odličnog dvoboja s praškom Spartom i rezultata 1:1 morao pristupiti izvođenju jedanaesteraca.

Očito je i mlade modre napustila sreća kao i njihove seniore protiv AEK-a u subotu pa su promašili sve svoje penale, a Česima je bilo dovoljno da pogode svoja tri. Sparta će u polufinalu igrati protiv Legie iz Varšave koja je svoj plasman među četiri najboljih morala također tražiti kroz lutriju jedanaesteraca. Poljaci su bili bolji u izvođenju udarac s bijele točke protiv Slovana iz Bratislave. Beogradska Crvena zvijezda pak je u polufinale stigla nadvisivši Aston Villu s 2:0. Posljednjeg sudionika polufinala odredio je dvoboja Hajduka i Juventusa u kojem su torinski bianconerosi nadigrali splitske bile s 3:1. Interes za ovaj turnir osim nogometaša pokazuje i publika koja je na igralište u Dunjkovec/Pretetinec stizala tijekom cijelog dana i ne samo iz Međimurja. Ekipe iz 12 različitih zemalja bodre i brojni navijači pa je ovaj nogometni turnir postao i odličan turistički promotor kraja između Mure i Drave.

Nogometna internacionalna smotra ne prolazi ni ispod radara nacionalnih medija pa je tako i NOVA TV poslala ekipu na čelu s novinarkom Barbarom Goljom da napravi reportažu. Dojmove s Međimurca U14 nacionalni auditorij moći će vidjeti večeras u 19 sati u Dnevniku NOVA TV. Nogometna uzbuđenja nastaviti će se na igralištu Međimurca tijekom cijelog poslijepodneva jer će se igrati i u susreti za plasman od 5 do 16 mjesta.

Finale turnira bit će održana u 20 sati, a svečanost proglašenja najboljih i vatromet bit će odmah po posljednjem sučevom zvižduku ovogodišnjeg turnira.

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja