Međimurje Press
Sport+

Plivači Natatora ekipni prvaci Hrvatske

Plivači Natatora ekipni su pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji na 4. Otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju koje je proteklog vikenda održano na zagrebačkom bazenu Svetice.

Ekipno PH je održano u sklopu 14. izdanja Zagreb Para Swimming Opena na kojem je nastupilo 130 plivačica i plivača iz 12 hrvatskih klubova i 5 stranih ekipa.

U konkurenciji paraplivača pobijedio je Natator sa 12.567 bodova, drugo mjesto osvojio je splitski PK Cipal (9.431), dok je treća bila riječka Forca (6.196). U ženskoj konkurenciji također je slavio Natator sa 9.753 boda, drugi je HPPS (2.167), a treći Cipal (1.941).

“Od rezultata potrebno je izdvojiti nastupe naših reprezentativaca koji krajem srpnja putuju na Svjetsko paraplivačko prvenstvo u Manchester. Paula Novina je isplivala rezultate na nivou osobnih rekorda što je odličan pokazatelj s obzirom na to da se nalazi u punom procesu treninga te je još uvijek prisutna velika količina umora. Emma Mečić je u disiciplini 400 metara slobodno, koja je ujedno i njena najbolja disiciplina, popravila svoje vrijeme za dvije sekunde što zaslužuje sve pohvale. U disciplini sto metara leđno također je postavila osobni rekord dok je u preostalim disciplinama bila na nivou svojih najboljih vremena. Nikolina Mitar je, bez obzira na nešto slabije isplivani rezultat, pokazala kako će i ona konkurirati za ulazak u finale Svjetskog prvenstva,” naglasio je izbornik Igor Berislavić.

Svjetski i europski prvak i brončani paraolimpijac iz Tokija, Dino Sinovčić nije nastupio u Zagrebu jer se nalazi na pripremama na Tenerifima.

“Dino se trenutačno muči s ozljedom te se svi skupa nadamo da će se uskoro u potpunosti oporaviti,” dodao je Berislavić.

Na natjecanju su revijalno nastupili i plivači bez invaliditeta kako bi se istaknuo značaj inkluzivnosti u sportu.

“Omogućili smo nastup i plivačima bez invaliditeta iz PK Natator koji provodi inkluzivne programe i omogućuje svoj djeci ravnopravno sudjelovanje u plivanju i tjelesnoj aktivnosti. Želja nam je s Zagreb Para Swimming natjecanjem pokazati što osobe s invaliditetom mogu postići kada se uklone prepreke za uspjeh,” kazala je direktorica natjecanja Ana Sršen.

Poredak PH paraplivači

  1. PK Natator 12.567 bodova
  2. PK Cipal 9.431
  3. PK Forca 6.196…

Poredak PH paraplivačice

  1. PK Natator 9.753 boda
  2. HPPS 2.167
  3. PK Cipal 1.941…

Poredak Otvoreno ekipno PH – paraplivači

  1. PK Natator 12.567 bodova
  2. PK Cipal 9.431
  3. PK Velenje (Slo) 3.364…

Poredak Otvoreno ekipno PH – paraplivačice

  1. PK Natator 9.753
  2. HPPS 2.167
  3. PK Spid (BiH) 2.084

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja