Međimurje Press
Sport+

Šest medalja plivača ČPK na Prvenstvu Hrvatske

Plivači Čakovečkog plivačkog kluba nastavljaju niz odličnih rezultata, a posljednji su stigli s Prvenstva Hrvatske za dobne skupine u 50-metarskom bazenu.

Zagrebačko plivalište na Sveticama od 13. – 16. srpnja 2023. ugostilo je najbolje mlade plivače iz cijele zemlje. Snage je odmjerilo 370 najboljih plivača i plivačica iz 39 hrvatski klubova. Već sam nastup na Prvenstvu Hrvatske je veliki uspjeh jer za nastup je trebalo u tekućoj sezoni isplivati limit – normu u određenoj disciplini. Tako je od tri čakovečka kluba na PH nastupilo njih dva, a medalje su osvojili samo članovi Čakovečkog plivačkog kluba.

Pod stručnim vodstvom trenera Goran Kolarića osvojeno je šest medalja, od čega jedna zlatna. „U sportu je određivanje kvalitete vrlo jednostavno – moraš biti bolji od protivnika. U plivanju je tu još jedan faktor, moraš biti bolji i od štoperice te tu nema prevelike mudrosti – kvaliteta i naporan rad uvijek dolaze na naplatu“ izjavio je Kolarić istaknuvši kako je i u prošlosti bilo ovako dobrih rezultata, ali su ih uvijek potpisivali jedan ili eventualno dva plivača.

Sada je to pošlo za rukom tercetu: Mario Beliga, Marta Horvat i Meri Furdi. Beliga je uzeo zlato na 400 mješovito te tome dodao dva srebra na 200 mješovito i 200 leptir. Meri Furdi je impresivnu kolekciju kolajni obogatila s dvije bronce: na 50 i 100 metara slobodno. Uspjeh je zaokružila Marta Horvat broncom na 400 mješovito. Štafeta 4 x100m mješovito mix (2Ž i 2M) zauzela je odlično 9. mjesto.

Od Čakovčana na Sveticama su plivali još i Sven Furdi te Dominik Dukić. Ovim rezultatom ne samo da se nastavlja uspješna povijest od dva desetljeća ČPK-a već se postavljaju i novi standardi za sve buduće nastupe.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja