Međimurje Press
Sport+

TKO JE POSEBAN GOST IZNENAĐENJA NAJDUŽE ŠPAGE U ČAKOVCU

Od kada je najavljeno kako će Čakovec i ove godine biti dio projekta „Najduža špaga“ te da će na projektu uz Filipa Udea sudjelovati još jedan proslavljeni hrvatski sportaš u čakovečkoj, ali i međimurskoj sportskoj javnost postavlja se pitanje o kome je riječ.

Od organizatora eventa u Čakovcu, Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, saznali smo da je riječ o jednom od najtrofejnijih hrvatskih sportaša. Na dodatne upite Macanovci su još dodali  kako ta poznata osoba i najbolji međimurski sportaš Filip Ude zajedno imaju osvojenih pet olimpijskih srebra. Bolji poznavatelji sporta u Hrvatskoj trebali bi bez većih problema saznati tko će to u subotu 6. svibnja točno u podne na čakovečkoj špici „pod vurom“ napraviti špagu. Ukoliko i Vi znate o kojoj je to hrvatskoj sportskoj faci riječ možete ostaviti odgovor kao komentar na facebook i instagram profilima GK Marijan Zadravec Macan i osvojiti vrijedne nagrade.

Vaše komentare možete ostaviti do ponedjeljka 1. svibnja, a dobitnici koji će biti birani slučajnim odabirom bit će poznati u utorak 2. svibnja. „Najduža špaga“ je projekt najave Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku, a osim Čakovca u isto vrijeme bit će održana u još šest hrvatskih gradova: Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Zadru i naravno Osijeku. Namjera je izvesti što veći broj djece, gimnastičara, rekreativaca i građana na otvoreno i poredati ih jedan za drugim u položaj gimnastičke špage, a oni koji ne mogu napraviti špagu mogu stati u raskoračni stav.

Kada je posljednji put špaga održana u Čakovcu, sudionici su napravili najdužu špagu u Hrvatskoj u iznosu od 528 metara.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja