Međimurje Press
Sport+

Valjda nas Francuzi neće sad ponovno zaj…..?

“Večeras je naša fešta, večeras se vino pije…” pjevali su razdragani hrvatski navijači na prepunim tribinama Pick Arene u Szegedu nakon velike, nakon fenomenalne, nakon veličanstvene pobjede nad Srbijom u drugom kolu skupine C Eura. Vino je nakon toga teklo i ulicama Szegeda, pehari vina za Hrvate, a čaše suza za Srbe koji su se također hrabro borili, ali opet nisu bili dorasli.

Pobjeda je to koja nosi drugi krug, pod prvim uvjetom ako se u ponedjeljak pobijedi slaba Ukrajina, a sigurno hoće. No, posao još nije obavljen, postoji još mogućnost da Srbi dobiju Francuze u trećem kolu pa da se zatvori krug od tri momčadi s četiri boda, krug od tri momčadi koje bi u tom slučaju imale isti broj bodova i bila bi presudna gol razlika iz međusobnih utakmica. No, tu zamršenu računicu treba ostaviti zasad sa strane premda s Francuzima imamo negativno nedavno iskustvo jer su u doslovno istoj situaciji pustili utakmicu Portugalu na olimpijskim kvalifikacijama u Montpellieru i zbog toga Hrvata nije bilo na turniru u Tokiju.

U susretu posljednjeg kola Hrvatska će igrati protiv Ukrajine od 18 sati, dok će Francuska i Srbija igrati od 20.30 sati. Moguće je, i to vrlo moguće da će o prolaznicima u drugi krug natjecanja odlučivati trokut kojeg će sačinjavati Hrvatska, Francuska i Srbija.

To bi se dogodilo kad bi Hrvatska (očekivano) dobila Ukrajinu, a Srbija iznenadila Francusku. I tu bi pogodak kojeg su Srbi zabili za 23:20 u posljednjoj sekundi mogao odlučiti. Odnosno, sasvim sigurno će odlučivati gol-razlika. Hrvatska je tu sada na -2, Srbija trenutno na -3, a Francuska na +5.

Foto:Ante Čizmić/Cropix

Izvor:https://sportske.jutarnji.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja