Međimurje Press
Sport+

Vatreni zmajčeki iz Preloga treću godinu zaredom prvaci Hrvatske!

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih započela je u Rijeci, a djeca iz cijele Hrvatske natjecala su se u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta te se borila za titulu državnih prvaka. Više do 1000 djece u kategorijama 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi predstavljali su svoje gradove i županije.

Vatreni zmajčeki iz Preloga državni su prvaci u graničaru u kategoriji 2012. godište i mlađi.

Vatreni zmajčeki treću su godinu zaredom prvaci Hrvatske u graničaru, ali i prošlogodišnji međunarodni prvaci. Borna Bukal, Zara Golubić, Gabriel Madić, Martina Sabol, Ivan Lukačić, Vida Levačić, Adrian Švenda i Lara Slamek zajedno s voditeljicama Silvijom Kosec i Emom Mikloškom putuju u Split na Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja se održava od 21. do 26. kolovoza.

Medalje im je dodijelio gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, a direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih Sven Šarčević nagrade koje je osigurao Telemach Hrvatska.

“Drago mi je da su se Sportske igre mladih vratile u Rijeku, i što se državna završnica odigrava u našoj Dvorani mladosti. Rijeka je grad iznimno bogate sportske tradicije i grad velikih sportskih imena, iznjedrila je mnoge olimpijce, a bili smo domaćinom mnogih europskih i svjetskih prvenstava. Veseli me što ćemo tom popisu pridodati i Sportske igre mladih. Sport je važan segment u razvoju svakog djeteta, osim što je izuzetno važan za zdravlje, rast i razvoj, odličan je i za druženje i stjecanje socijalnih vještina. Zato je važno da iskoristimo ove Igre kako bismo svi zajedno prenijeli tu poruku i podržali bavljenjem sportom kod djece. Organizatorima Sportskih igara mladih čestitam i iskreno zahvaljujem što već dugi niz godina upravo to promoviraju!” rekao je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Ekipa Jagoda iz Osijeka najbolja je u kategoriji 2014. godište i mlađe, a ekipa Tigrići iz Preloga osvojila je odlično četvrto mjesto.

Najbrži trkači su Jan Božić (Koprivnica), Leona Šušac (Slavonski Brod), Jan Blašković (Križevci) i Lucija Rajković (Osijek).

Telemach Dan sporta ove je godine održan u 27 gradova u svim županijama u Hrvatskoj. Koncipiran je na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu.

Nastavak Državne završnice u Rijeci je 27. i 28. srpnja kada će se održati natjecanja MIS turnira u odbojci i odbojka na pijesku, a zatim Plazma Sportske igre mladih sele u Split gdje će se održati državna finala Coca-Cola Cupa, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, HP turnir u tenisu, šah, stolni tenis i Kinder Joy turnir u košarci.

Matea Kekez

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja