Međimurje Press
Grad Čakovec

Uskoro novo montažno kružno raskrižje u Preloškoj ulici u Čakovcu!

Na promet raskrižja Buzovečke, Preloške i Ulice Tomaša Goričanca u Čakovcu građani su upozoravali dugi niz godina, a u postupku je rješavanja od prošle godine kada je izrađena projektno – tehnička dokumentacija za montažno kružno raskrižje te ishođena građevinska dozvola.

Ovog tjedna intenzivno se krenulo s radovima koji će se odvijati tijekom ljetnih mjeseci, s ciljem sigurnijeg prelaska prometnice.

Kada sam prvi puta obilazila teren i razgovarala s predstavnicima gradskih kotareva i mjesnih odbora, između ostalog sam upozorena na opasnost ove prometnice. Zajedno s gradskim službama izašli smo na teren i uz Gradski kotar – Jug krenuli u postupak rješavanja problema s kojim se građani bore godinama. U najvećoj mjeri ovdje se radi o nepoštivanju prometnih pravila, pa uz ovo rješenje u vidu montažnog rotora, ujedno upozoravam vozače na dodatni oprez i poštivanje prometnih pravila. Građani su tražili, drago mi je da smo našli zajedničko rješenje i sada je na nama da im omogućimo što sigurniji prelazak prometnice“, objasnila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i dodala kako je u drugom kvartalu ove godine pokrenuta javna nabava, no da su radovi pokrenuti tijekom ljetnih mjeseci kada su vremenski uvjeti stabilni, traju školski praznici, ali i zbog perioda godišnjih odmora u cilju smanjenja frekvencija vozila na dionici u tijeku izvođenja radova.

Izvest će se tzv. montažni rotor koji je specifičan po tome da će biti „prolazan“ (zbog prostornih ograničenja vezanih uz promet teretnih, motornih vozila i autobusa), a elementi – rubnici su od posebnih materijala i vizualno će biti istaknuti posebnim bojama koje „utječu” na sudionike u prometu. Vrijednost investicije je 993.965,66 kuna, a u planu su rekonstrukcija i izgradnja montažnog kružnog raskrižja, izgradnja pješačko biciklističke staze, izrada nasipa od šljunčanog materijala, rekonstrukcija vodovoda i oborinske odvodnje te izrada nosivog i habajućeg sloja asfalta.

U ovom trenutku izvode se radovi na rekonstrukciji vodovoda i oborinske odvodnje te zemljani i betonski radovi na izgradnji novog dijela pješačko biciklističke staze i prometnice.

Promet se trenutno regulira semaforima sukladno elaboratu privremene regulacije prometa prve faze. Iz  Grada Čakovca do završetka radova pozivaju sve sudionike u prometu na dodatnu pozornost te vozače da se pridržavaju propisanih brzina.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja