Međimurje Press
Grad Čakovec

Posjet veleposlanika Republike Francuske i otvaranje izložbe „Društvo poznatih Francuza“

U četvrtak, 28. ožujka 2024. godine u posjetu Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji boravi veleposlanik Republike Francuske Nj. E. g. Fabien Fieschi. Veleposlanik će nazočiti otvorenju Izložbe „Društvo poznatih Francuza (SOCIÉTÉ DES FRANÇAIS CÉLÈBRES)“.

Riječ je izložbi radova djece i roditelja te promociji dvojezičnih slikovnica nastalih suradnjom djece, roditelja i odgojitelja Waldorfske skupine „Sunčeka“, Dječjeg vrtića Cipelica. Izložba je postavljena u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Međimurja Čakovec, a otvara se u 10.00.

U 11.30 u prostorima Starog grada u Čakovcu održat će se radni sastanak francuskog veleposlanika sa čelništvom Grada Čakovca i Međimurske županije. Predviđeno trajanje sastanka je 30 minuta, nakon čega slijede izjave za novinare.

Pored veleposlanika, na otvaranju izložbe bit će i savjetnica za suradnju i kulturnu djelatnost i ravnateljica Francuskog Instituta gđa Estelle Halimi-Dagron, ataše za jezičnu i obrazovnu suradnju, g. Benoît Le Devedec, voditeljica radionica francuskog jezika gđa Agathe Vauloup Stagiaire te savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje gđa Slađana Domladovac. Organizatori i domaćini izložbe su odgojiteljice Waldorfske skupine DV „Cipelica“ gđa Milana Hozmec i gđa Petra Mićanović te ravnateljica DV „Cipelica“ gđa Gordana Šoltić Siladi.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja