Međimurje Press
ITVijesti

Ivano Lukačević i Ozana Margotić nagrađeni Oskarom znanja!

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u petak, 24. rujna, upriličena je dodjela Oskara znanja, najvećeg i najprestižnijeg priznanja učenicima za njihove uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu.

Zbog epidemioloških razloga, sedamnaesta po redu dodjela održana je u online obliku, uz izravan prijenos na YouTube kanalu i Facebook stranici „Oskar znanja“. Tom prigodom emitirana je i posebna emisija istoimenog naziva, posvećena upravo najboljim i najtalentiranijim hrvatskim učenicima koji su školskoj godini 2020./2021. osvojili prva mjesta na natjecanjima državnog i međunarodnog karaktera.

Nagrada je dodijeljena 231 učeniku i učenici, među kojima su i dva polaznika Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije. Ivano Lukačević, učenik II. osnovne škole Čakovec, i Ozana Margotić iz VI. osnovne škole Varaždin, nagrađeni su za izvanredna postignuća na polju informatike. Oboje su ponijeli titule državnih prvaka na Državnom natjecanju iz informatike 2021. godine i to u kategoriji „Primjena algoritama“ za učenike 5., odnosno 6. razreda, pri čemu je Ivano test za učenike 5. razreda riješio sa 100-postotnom točnošću.

Njihov mentor na natjecanju u računalnom programiranju i rješavanju analitičko-logičkih zadataka bio je Dejan Drabić, mag.inf., ujedno voditelj Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije.

-Izuzetno sam ponosan na Ivana i Ozanu koji svoju izvrsnost „bruse“ u našem Centru izvrsnosti informatike Međimurske županije. Njihova priča dokaz je da su marljiv rad i trud, uz stručnu pomoć i usmjeravanje, temelj uspjeha, koji će se zasigurno odraziti i na njihov daljnji nastavak obrazovanja i profesionalnu karijeru. Algoritamsko razmišljanje ima važnu ulogu u razvoju kritičkog razmišljanja ljudi, koje je od iznimne važnosti, a na kojem u sklopu Centra izvrsnosti puno radimo. Upravo iz tog razloga naši polaznici bilježe izvanredne rezultate, komentirao je Drabić.

Andreja Šmitran

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja