Međimurje Press
Najave

Novosti u medijskoj industriji!

Hrvatska gospodarska komora, Odjel za upravljanje kvalitetom organizira online besplatnu radionicu „Novosti autorskopravnog uređenja u medijskoj industriji“ koja će se održati u četvrtak, 10. prosinca 2020., s početkom u 9 sati.

Autorskopravna zaštita proteklih je godina osobito aktualna u pitanju stvaranja okolnosti za održivu medijsku industriju na jedinstvenom digitalnom tržištu Europske unije, koje je i Hrvatska dio. Reforma autorskog prava donosi brojne novine po pitanju zaštite novinskih izdavača i novinara, kao i organizacija za emitiranje na Internetu. Vrlo su složeni propisi koji uređuju ova pitanja, tehnološki su uvjetovani i stoga zahtijevaju podrobnu analizu.

Edukacija je namijenjena svim dionicima u medijskoj industriji koji su zainteresirani saznati kako će nova europska pravila o zaštiti autorskog i srodnih prava biti implementirana u novi Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima koji ovih dana ide u prvo čitanje u Saboru te koje će učinke ta pravila proizvesti u praksi.

Predavač na radionici je izv. prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković .

Možete izvršiti prijavu sudjelovanja putem prijavnog obrasca, koji je dostupan na https://www.hgk.hr/novosti-autorskopravnog-uredenja-u-medijskoj-industriji-najava a najkasnije do 9. prosinca u 12 sati.

Dijana Krnjak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja