Međimurje Press
Najave

Predstavljanje knjige “Demokritova tjelešca i Parmenidova punina”

U četvrtak, 25. travnja, Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Varaždinu i Institutom za filozofiju u Zagrebu organizirat će predstavljanje knjige „Demokritova tjelešca i Parmenidova punina: metafizički temelji fizike mikrosvijeta“ dr. sc. Borisa Kožnjaka.

Knjiga „Demokritova tjelešca i Parmenidova punina: metafizički temelji fizike mikrosvijeta“ djelo je nastalo kombinacijom filozofskih, fizičarskih i povjesničarskih pristupa te stoga najprije nudi opsežan pregled razvoja ljudskog znanja o atomnom i subatomnom svijetu od antike do danas, a potom i njegovu filozofsku kritiku.

Autor, dr. sc. Boris Kožnjak, rođen je 1972. godine u Čakovcu te nakon završenog diplomskog studija fizike i postdiplomskog studija filozofije djeluje danas djeluje kao znanstveni savjetnik u zagrebačkom Institutu za filozofiju.

Predstavljanje knjige održat će se u dvorani uz prostorije Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu (Park Rudolfa Kropeka 2), s početkom u 19:00 sati. Uz autora, knjigu će predstaviti i dr. sc. Filip Grgić, pomoćnik ravnatelja Instituta za filozofiju te predsjednik Znanstvenog vijeća.

Saša Vuković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja