Međimurje Press
Najave

Pregled tjednih događanja na području Grada Preloga od 10. do 17. travnja 2024. godine

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 13. I 14.04..2024., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

  • Miraculous film: Pustolovine bubamare i crnog mačka (Ladybug & Cat Noir: The Movie)

Animirani, avantura, akcija; Uloge/Glasovi: Ivana Starčević, Jan Kovačić, Ana Ćapalija, Lana Blaće, Ervin Baučić, Darko Janeš, Mateja Majerle, Marko Juraga, Nikica Viličić, Dora Jakobović, Lovro Ivanković

Obdarena magičnim moćima stvaranja, Ladybug (Bubamara) se mora ujediniti sa svojom suprotnošću, Crnim mačkom, kako bi spasila Pariz dok zlikovac radi kaos u cijelom gradu. Međutim, emocije se počinju preplitati sa herojstvom. Ova uzbudljiva priča o čudesnom podrijetlu prati sramežljivu parišku tinejdžericu Marinette (Cristina Vee Valenzuela) dok počinje godinu u novoj srednjoj školi. Na putu kući, Marinette spašava mističnog starca koji joj daje čudesni dragulj, pretvarajući je u superjunakinju Ladybug (Bubamaru), obdarenu moćima stvaranja. U školi se Marinette zaljubila u Adriena (Bryce Papenbrook), zaštićenog sina modnog dizajnera milijunaša Gabriela Agrestea (Keith Silverstein). U međuvremenu, Adriena je transformirao još jedan čudesni dragulj u superjunaka Cat Noira (Crni mačak) i Bubamara mu se počne sviđati, njegova suprotnost. Nesvjesni međusobnog pravog identiteta, dvojac se udružuje u borbi protiv superzlikovca Hawka Motha, koji je zapravo nitko drugi do Adrienov otac, koji traži kontrolu nad čudesnim draguljima kako bi vratio svoju ženu u život. Dok Hawk Moth sije kaos i razaranje po Parizu, talenti Ladybuga i Cat Noira stavljeni su na kušnju u žestokim borbama s njegovim podanicima. Ipak, pred njima su još veće kušnje. Može li Marinette, kao Bubamara, smoći hrabrosti vjerovati u sebe? Hoće li ovaj zvjezdani heroj i pomoćnik postati nešto više jedno drugome kada im skinu maske?

  • 13. I 14.04..2024., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

  • Back to Black (Back to Black)

Biografija, drama, mjuzikl; Uloge: Marisa Abela

Izvanredna priča o Amy Winehouse, od početka karijere o revolucionarnog studijskog albuma Back to Black. Ispričan iz njene perspektive i inspirisan duboko ličnim tekstovima koje je pisala, ovaj film je izuzetan portret žene koja stoji iza jednog fenomena i burne veze koja je centar jednog od najlegendarnijih muzičkih albuma svih vremena.

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

  • 12.04.2024., PETAK U 18 SATI, OTVORENJE IZLOŽBE HRVATSKOG DRUŠTVA LIKOVNIH UMJETNIKA MEĐIMURJA

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga u petak, 12. travnja 2024. u 18 sati otvara se izložba članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Međimurja.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Međimurja strukovna je umjetnička organizacija koja djeluje od 2000. godine te okuplja povjesničare umjetnosti, likovne kritičare, likovne pedagoge, akademske slikare, kipare i grafičare, magistre primijenjenih umjetnosti, fotografe, dizajnere interijera, tekstilne dizajnere, dizajnere keramike te medijske dizajnere sa profesionalnim djelovanjem u polju likovne i vizualne umjetnosti.

Na izložbi u Muzeju Grada Preloga radove će izložiti jedanaest članica i članova HDLU Međimurja: Andrija Večenaj, Vesna Osojnički, Lucija Berdin Kokol, Mirna Žerjav, Kristina Pongrac, Edi Radan, Bojana Vojvodić, Dario Štokić, Rusa Trajkova, Viktorija Balog Mikac i Kaja Resman. Na ovoj ih je izložbi okupila želja da se “međimurska scena” akademskih umjetnika podastre jednoj vrsti pregleda, revizije u najširem smislu riječi, kako to u predgovoru kataloga izložbe piše Tanja Špoljar, povjesničarska umjetnosti. Također ističe da se autorice i autori tematski često oslanjaju na neposrednu okolinu, vezani su uz prirodu, brigu za okoliš, specifične prirodne materijale te spoj tradicionalnih materijala i društveno angažiranih poetika ili pak uz veoma intimna promišljanja o svijetu oko sebe.

Izložba se može razgledati do 10. svibnja 2024.

NAJAVE

  • 26. DO 28.04.2024. PETAK DO NEDJELJE, 23. SAJAM CVIJEĆA U PRELOGU

Proljetni dani postaju sve duži, a sunce nas sve jače grije. Stiglo nam je proljeće i uskoro će naši vrtovi zablistati u pravim proljetnim bojama i mirisima. U tom duhu, u Prelogu punom parom teku pripreme za tradicionalni 23. Sajam cvijeća koji će se ove godine održavati od 26. do 28. travnja na prostoru iza Gradske uprave Grada Preloga.

Cilj Sajma cvijeća oduvijek je bio potaknuti stanovnike Međimurja, i šire, na uređenje svojih okućnica i balkona, dvorišta, vrtića i škola, ali i stvoriti kulturu uređenja mjesta, privući što više posjetitelja te pružiti zanimljiv popratni zanimljiv poprati zabavni program. Sajam će trajati tri dana, od petka do nedjelje, kroz koja će se na novoj pozornici ispreplitati bogat kulturno-umjetnički program, etno program i običaji, gostujuće kulturne udruge i glazbeni izvođači poput benda Trí Fir, koji će živu atmosferu Sajma cvijeća 27. travnja rasplamsati živim irskim pub i folk pjesmama.

Rekordan broj izlagača od prošle godine i ove je godine premašen. Na Sajmu će izlagati izlagači iz Međimurja, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, iz Ivanić-Grada i Pitomače, pa čak i iz Vijetnama, a prostor Sajma dodatno će krasiti cvjetne kreacije mlade međimurske cvjećarke Veronice Cenko te Martine i Tomislava iz varaždinske agencije PR Lady Weddings&Events. Kreativnost i jedinstvenost glavni je moto ovogodišnjih izlagača na Sajmu cvijeća u Prelogu – pravoj rapsodiji boja, mirisa i okusa.

Vidimo se 26., 27. i 28. travnja u rascvjetalom Prelogu!

Željko Sokač

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja