Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija Pu međimurske

Zahvaljujući odvažnoj i pravovremenoj reakciji 41-godišnjaka pronađen provalnik

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policajac i vozilo.jpg

Zahvaljujemo građaninu na odvažnoj i pravovremenoj reakciji koja je rezultirala uhićenjem provalnika neposredno nakon počinjenja kaznenog djela teške krađe

U srijedu, 9. kolovoza ove godine u kasnim večernjim satima u Čehovcu, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije lokalnog nogometnog kluba, odakle je ukrao razna alkoholna pića u vrijednosti stotinjak eura.

Nedugo nakon počinjenja opisane teške krađe 41-godišnjak koji stanuje nedaleko nogometnog igrališta, ugledao je muškarca s ukradenim predmetima te ga zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zadržao do dolaska policijskih službenika. Osumnjičeni muškarac priveden je u Policijsku postaju Prelog na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 29-godišnjak sa šireg područja grada Preloga, počinio kazneno djelo teške krađe te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zahvaljujemo građaninu na odvažnoj i pravovremenoj reakciji koja je rezultirala uhićenjem provalnika neposredno nakon počinjenja kaznenog djela teške krađe. Suradnja građana i policije predstavlja jednu od osnovnih komponenti koja uvelike doprinosi stvaraju povoljne sigurnosne situacije na nekom području.

Mobilni preventivni centar policije u Kuršancu

Slika /2023/Manje oružja, manje tragedija Kuršanec 09082023/02ece5c0-02a7-4411-926d-43f7ea3f0fbb.jpg

Svi posjetitelji informativnog punkta potaknuti su na dragovoljnu predaju oružja bez sankcija te da o toj mogućnosti obavijeste druge mještane

U srijedu, 9. kolovoza 2023. godine u jutarnjim satima u Kuršancu, Varaždinskoj ulici, policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Čakovec, Nataša Jalšovec-Tomašić provela je aktivnosti iz preventivne akcije “Manje oružja manje tragedija” uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije.

Preventivna akcija održana je u cilju informiranja mještana naselja Kuršanec o zakonskoj  regulativi legalizacije, načinu dragovoljne predaje oružja, eksplozivnih naprava dr. minsko-eksplozivnih sredstava. Također, prisutnima je pojašnjeno koje su sve opasnosti kada je oružje u ilegalnom posjedu osobe.

Informativnom pultu je pristupilo više građana, a ponajviše djece i mladih.

Svi prisutni potaknuti su na dragovoljnu predaju oružja bez sankcija te da o toj mogućnosti obavijeste druge mještane.

Ujedno, mještani su upoznati sa zanimanjem policajac te su im podijeljeni letci i knjižice “Postani policajac”.

Otkriven počinitelj krađe novčanika iz osobnog automobila u Čakovcu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis2.jpg

Osumnjičeni je kroz djelomično otvoreni prozor vozačevih vrata iz unutrašnjosti osobnog automobila ukrao novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovna kartica

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 24-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je u nedjelju, 30. srpnja ove godine oko 20 sati u Čakovcu, ulici Tome Masaryka, kroz djelomično otvoreni prozor vozačevih vrata iz unutrašnjosti osobnog automobila, ukrao novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovna kartica. Materijalnu štetu oštećeni 25-godišnjak procijenio je na više deseta eura.

Protiv 24-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela krađe podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja