Međimurje Press
Policija

Državljanin Irske osumnjičen za utaju poreza i povredu vođenja trgovačkih knjiga

UTAJA POREZA ILI CARINE / POVREDA OBVEZE VOĐENJA TRGOVAČKIH I POSLOVNIH KNJIGA

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu, policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim irskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Utaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 24-godišnjak kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Čakovcu, u vremenskom razdoblju od početka kolovoza do kraja rujna 2019. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, nije obračunavao niti platio porez na dodanu vrijednost i porez na dobit u iznosu od više stotina tisuća kuna, za koji iznos je oštećen državni proračun.

Ujedno, osumnjičenik kao odgovorna osoba u spomenutom trgovačkom društvu, tijekom inkriminiranog razdoblja nije vodio poslovne knjige društva te je time onemogućio preglednost i kontrolu poslovanja.

Protiv 24-godišnjeg državljana Irske zbog počinjenja kaznenih djela Utaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKA KRAĐA

Čakovec – iz poslovnog prostora ukraden novac

Između 15. i 16. prosinca 2021. godine u Čakovcu, Ulici Putjane nepoznati počinitelj je provalio u poslovni prostor privatnog poduzeća odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJE

Najava operativne akcije „Alkohol“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec će u noći s 18. na 19. prosinca 2021. godine od 20,00 do 2,00 sata provoditi operativnu akciju „Alkohol“.

  Aktivnosti akcije usmjeriti će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, upravljanja nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.
Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

Najava preventivne akcije „Budi vidljiv, budi siguran“

Policijski službenici Policijske postaje Prelog u suradnji s Gradom Prelogom i Župom sv. Jakoba u Prelogu će u subotu, 18. prosinca 2021. godine od 6,00 do 11,00 sati na području Grada Preloga provoditi preventivnu akciju „Budi vidljiv, budi siguran“.

Preventivna akcija biti će provedena na dvije lokacije i to:

– u vremenu od 6,00 do 7,00 sati ispred crkve sv. Jakoba u Prelogu

– u vremenu od 9,00 do 11,00 sati na Trgu Kralja Tomislava u Prelogu

Cilj ove akcije je pojačanim preventivnim aktivnostima ukazati na važnost korištenja reflektirajućih materijala tijekom sudjelovanja u prometu, doprinijeti sigurnijem i odgovornijem ponašanju, boljoj vidljivosti i manjem stradavanju vozača bicikla i pješaka, posebice noću i u uvjetima smanjene vidljivosti.

Za vrijeme trajanja akcije policijski službenici će građanima dijeliti reflektirajuće prsluke koji su pribavljeni iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja