Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za dane proteklog vikenda od 1. do 3. rujna 2023. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su tri prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće, i to sve s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača. Najveća koncentracija od 1,99 g/kg izmjerena je kod 24-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, 2. rujna oko 22:20 sati u Čakovcu. Tijekom vožnje unatrag parkiralištem u Vukovarskoj ulici, stražnjim dijelom svog automobila udario je u stražnji dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, a koji je bio parkiran na obilježenom parkirališnom mjestu. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola. Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 24-godišnji vozač kaznit će se novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1560 eura uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Provala 2.JPG

Evidentirane su dvije teške krađe i četiri krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i četiri krađe. Izdvajamo provalu u obiteljsku kuću u Goričanu te krađu ljestvi u Čakovcu.

Između 15. kolovoza i 2. rujna u Goričanu, Frankopanskoj ulici,  nepoznati počinitelj provalio je u prostorije obiteljske kuće, odakle je ukrao razni alat, kućanske aparate i druge predmete. Materijalnu štetu 49-godišnja vlasnica procijenila je na više stotina eura.

Između 22. kolovoza i 2. rujna u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj iz otključanog, ograđenog dvorišta trgovačkog društva sa sjedištem u Bednji (Varaždinska županija), ukrao je aluminijske ljestve. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja