Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za dane proteklog vikenda od 15. do 17. prosinca 2023. godine

Razbojnik uz prijetnju nožem ukrao novac iz trgovine u Čakovcu

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_5581.JPG

U tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg se intenzivno traga za počiniteljem

U subotu, 16. prosinca nešto prije 19 sati u Čakovcu, počinjeno je razbojništvo. Maskirani razbojnik ušao je u trgovinu mješovitom robom u Preloškoj ulici te od  38-godišnje prodavačice, uz prijetnju nožem, zatražio novac. Nakon što mu je prodavačica predala novac, počinitelj se udaljio iz trgovine. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 10.JPG

Evidentirano je ukupno šest prometnih nesreća, od čega tri nesreće s nastalom materijalnom štetom te tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno šest prometnih nesreća, od čega tri nesreće s nastalom materijalnom štetom te tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima (kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije).

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, četiri prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
– ostali uzroci, jedna prometna nesreća

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod šest vozača, a najveća koncentracija od 2,38 g/kg utvrđena je kod 33-godišnje vozačice osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Spomenuta vozačica skrivila je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u petak, 15. prosinca oko 18 sati na prometnici između Macinca i Gornjeg Hrašćana.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na brijegu iznad grada 1.jpg

Evidentirana je jedna krađa, dok teške krađe nisu evidentirane

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna krađa, dok teške krađe nisu evidentirane.

Krađa pumpe za vodu u Pribislavcu

Između 11. i 16. prosinca u Pribislavcu, nepoznati počinitelj iz otvorenog spremišta smještenog na dvorištu obiteljske kuće u Ulici Marina Držića, ukrao je pumpu za vodu (tzv. „hidropak“). Materijalnu štetu 36-godišnji vlasnik procijenio je na više stotina eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zbog neprilagođene brzine te pod utjecajem alkohola 33-godišnja vozačica automobilom udarila u raspelo

Slika /2023/PN 15122023.png

Nailaskom na raskrižje automobilom je izletjela izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udarila u sakralni objekt, betonsko raspelo

U petak, 15. prosinca 2023. godine nešto prije 18 sati, na prometnicu između Macinca i Gornjeg Hrašćana, dogodila se prometna nesreća s nastalom materijalnim štetom.

Vozačica rođena 1990. godine upravljala je osobnim automobilom, čakovečke registarske oznake, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,38 g/kg, kolnikom županijske ceste te pritom brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama ceste (raskrižje) i vidljivosti (noć). Dolaskom do raskrižja s kolnikom državne ceste, izletjela je automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udarila u sakralni objekt, betonsko raspelo. Uslijed siline udara došlo je do zanošenja automobila te izlijetanja na zemljanu površinu. Vozačica je uhićena i privedena u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcionirana je ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 1.580 eura te joj je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Preventivne aktivnosti policije na božićnim sajmovima u Prelogu i Kotoribi

 

  • Slika /2023/BOŽIĆNI SAJAM PRELOG 16122023/IMG_20231216_165143.jpg
  • Posjetiteljima je ukazivano na opasnost zlouporabe oružja, eksplozivnih, a poglavito rasprskavajućih (pirotehničkih) sredstava, što u konačnici može rezultirati neželjenim lakšim i težim ranjavanjem građana, oštećenjem prozorskih stakala obiteljskih kuća i izloga trgovina te stakala na javnim prijevoznim sredstvima

    Policijski službenici Policijske postaje Prelog na temelju dobre suradnje i poziva Turističke zajednice grada Preloga i načelnika Općine Kotoriba, u subotu, 16. prosinca 2023. godine na Trgu Slobode u Prelogu i kasnije na prostoru tržnice u Kotoribi, uspostavili su info punktovi policije.

  • Tom prilikom su kontakt policajci predstavili su aktivnosti projekta “Zajedno do veće sigurnosti” i akcije “Mir i dobro”. Kod punkta policije u Prelogu građanima je prezentirano službeno patrolno policijsko vozilo, dok je u Kotoribi prezentirano vozilo Mobilnog preventivnog centra policije. Najveći interes i veselje tom su prilikom iskazala djeca kojima je uz prisustvo njihovih roditelja omogućeno i fotografiranje u vozilima kao njima draga uspomena.

    U gradu Prelogu kontakt policajcima na punktu priključio se Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga, dok je u Kotoribi potporu policiji u provedbi preventivnih aktivnosti pružio Dario Friščić, načelnik općine Kotoriba.

    Posjetiteljima punkta policije ukazivano je na opasnost zlouporabe oružja, eksplozivnih, a poglavito rasprskavajućih (pirotehničkih) sredstava, što u konačnici može rezultirati neželjenim lakšim i težim ranjavanjem građana, oštećenjem prozorskih stakala obiteljskih kuća i izloga trgovina te stakala na javnim prijevoznim sredstvima. Ujedno je građanima ukazivano na provođenje operativne akcije „Mir i dobro“ glede zakonskih uvjeta kupnje i korištenja pirotehnike, kao i prekršajnih odredbi glede nezakonitog korištenja pirotehnike.

    U cilju da se kod građana podigne svijest o potrebi obilježavanja reflektirajućim materijalom u prometu i samim time poboljša ukupno stanje sigurnosti cestovnog prometa, građani a posebice djeca su na info punktu policije darivani raznim promotivnim reflektirajućim materijalima (reflektirajući prsluci, trakice, privjesci i kabanice), koji su financirani i nabavljeni putem proračunskih sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

    Kao vizualni identitet preventivnih aktivnosti korišten je preventivni materijal, odnosno brošure Policijske uprave međimurske “Zajedno do veće sigurnosti”, “Mir i dobro” i druge.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja