Međimurje Press
Policija

Informacija Pu međimurske za 21. kolovoz

Preloška policajka brzom i odvažnom reakcijom ugasila požar na automobilu

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 10.JPG

Pomoću vatrogasnog aparata iz policijskog vozila, ugasila je požar te time spriječila njegovo daljnje širenje i veću materijalnu štetu na automobilu

Jučer, 21. kolovoza u 10:40 sati u Čakovcu, u raskrižju s kružnim tokom prometa u Zrinsko-frankopanskoj ulici, tijekom vožnje zapalio se osobni automobil, talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin.

Požar na automobilu zamijetila je policijska službenica Policijske postaje Prelog, koja je službenim automobilom upravljala spomenutom prometnicom. Brzom i odvažnom reakcijom pomoću vatrogasnog aparata iz policijskog vozila, ugasila je požar te time spriječila njegovo daljnje širenje i veću materijalnu štetu na automobilu.

Vlasnik automobila zahvalio se policijskoj službenici, dok se o iznosu nastale materijalna štete nije mogao izjasniti te nije zahtijevao daljnje policijsko postupanje.

Utvrđen uzrok požara u Pušćinama

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Image00130.jpg

Očevidom tijekom kojeg su pregledane snimke nadzornih kamera utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed samozapaljenja pretežito plastičnog otpada

Jučer, 21. kolovoza u prijepodnevnim satima u Pušćinama, Čakovečkoj ulici, uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara obavljen je očevid kako bi se utvrdio uzrok požara u reciklažnom dvorištu poduzeća iz Pleškovca.

Očevidom tijekom kojeg su pregledane snimke nadzornih kamera utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed samozapaljenja pretežito plastičnog otpada. Nakon što se zapalio otpad, vatra se ubrzo proširila na drobilicu otpada te bager, vlasništvo poduzeća iz Pleškovca, koji su u potpunosti izgorjeli. Ujedno, vatra je djelomično zahvatila parkirani kamion s pripadajućim priključnim vozilom, vlasništvo poduzeća iz Jelisavca (Osječko-baranjska županija). Također, u požaru je djelomično oštećena i stolarija na skladišnom objektu, vlasništvo poduzeća iz Pleškovca.

Ukupna materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina tisuća eura.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja