Međimurje Press
Policija

Niz nemilih događaja obilježilo vikend u Međimurju!

Na području Policijske uprave međimurske u dane vikenda je evidentirana jedna teška krađa te pet krađa. U dvije krađe je nastala materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u tri krađe šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo teške krađe, krađe i računalnu prijevaru 

1) U petak, 25. lipnja oko 11 sati u Svetom Križu na benzinskoj postaji, nepoznati počinitelj je ukrao mobitel kojeg je zaboravila vlasnica. Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna.

2) U petak, 25. lipnja oko 23 sata je nepoznati muškarac koristio prijevoz taxi vozilom do mjesta Mursko Središće, Ulica Sitnice te je po dolasku do mjesta iskoristio nepažnju vozača i ukrao novčanik iz vozila. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko stotina kuna.

3) Noću, s 25. na 26. lipnja u Donjem Kraljevcu, Kolodvorska ulica, nepoznati počinitelj je u garderobi tvrtke iz ormarića ukrao torbicu s novcem i dokumentima. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna. 

4) U subotu, 26. lipnja oko 00,30 sati u Murskom Središću, Ulica Sitnice, na ulici je 53-godišnjak s područja općine Slatina izvadio novčanik i novac te mu je nepoznata osoba iz ruku istrgnula i ukrala novac. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko stotina kuna. 

5) U subotu, 26. lipnja oko 15,10 sati u Držimurcu, je na otvorenoj terasi kuće ukrao mobitel uz koji se nalazila i bankovna kartica nakon čega je karticu iskoristio za plaćanje manjih iznosa. Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

RAZBOJNIŠTVO

Napad na muškarca u Čakovcu 

U petak, 28. lipnja oko 1 sat u Čakovcu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, nedaleko grada Čakovec u smjeru Mihovljana, dva nepoznata muškarca su fizički napali 59-godišnjaka s područja grada Koprivnice, kojeg su prethodno povezli vozilom s autobusnog kolodvora u Čakovcu te mu ukrali novac, mobitel i osobne dokumente.

U događaju napadnuti nije ozlijeđen. Materijalna šteta procjenjuje se više tisuća kuna. 

           Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava  nadležnom državnom odvjetništvu.

NEOVLAŠTENI POSJED ORUŽJA

Neovlašteno držao oružje u boksu za psa

U petak, 25. lipnja oko 9,40 sati u Piškorovcu, 38-godišnjakinja je na poziv policijskih službenika predala pušku koju je neovlašteno držao 39-godišnjak s područja općine Mala Subotica, sakrivenu u boksu za psa. Puška je oduzeta te se protiv 39-godišnjaka podnosi prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

U vožnju s drogom

U petak, 25. lipnja u  23,56 sati u Čakovcu, Svetojelenska cesta po ophodnji prometne policije zaustavljen je vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 24-godišnjak s područja općine Pribislavec. Kako je vozač pokazivao znakove prisutnosti opojnih sredstava u organizmu te se na zahtjev policijskih službenika odbio podvrći ispitivanju alkoholiziranosti te prisutnosti droga u organizmu i kako je prijetila opasnost da će ponoviti istovrsni prekršaj vozač je uhićen.

Prilikom pregleda osobe pronađena je jedna PVC vrećica u kojoj se nalazila droga marihuana težine 0,1 gram, jedna ručno motana cigareta tzv “Joint” ispunjena duhanom i zelenom biljnom materijom ukupne mase 0,8 g i jedna PVC vrećica ispunjena bijelom praškastom materijom te je preliminarnim testiranjem praškaste materije dobivena pozitivna reakcija na drogu kokain.

Droga je oduzeta, a vozaču je izdana naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole te mu je izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao i optužni prijedlog prekršajnom odjelu, općinskog suda zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA 

            Evidentirana jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom 

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je lake tjelesne ozlijede zadobio vozač bicikla i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod jednog vozača i to kod vozača bicikla 47-godišnjaka s područja grada Preloga u koncentraciji od 3,00 g/kg alkohola, u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama koja se dogodila dana 27. lipnja oko 14,25 sati u Prelogu, Ludbreškoj ulici.

INFORMACIJA 

            Provedena akcija „Alkohol“ 

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec s 26. na 27. lipnja od 21 do 3 sata proveli operativnu akciju „Alkohol“.

Tijekom provođenja operativne akcije utvrđeno je ukupno 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– šest prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

  • od 0,00 do 0,50 g/kg – jedan prekršaj,
  • od 0,50 do 1,00 g/kg – tri prekršaja,
  • od 1,00 do 1,50 g/kg – jedan prekršaj,
  • iznad 1,50 g/kg – jedan prekršaj,

– četiri prekršaja nepropisne brzine kretanja i to;

– prekršaj prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju 10-20 km/h veća od dopuštene,

– prekršaj prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju 20-30 km/h veća od dopuštene,

– dva prekršaja prekoračenja nepropisne brzine kretanja izvan naselja 30-50 km/h veća od dopuštene,

– tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– šest ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi (2,59 g/kg) utvrđena je u 21,06 sati na graničnom prijelazu Goričan II, kod vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka 39-godišnjaka s područja grada Preloga.

NENAD RISEK

Vezani članci

1 komentar

Posavec Goran 30. lipnja 2021 at 5:24

Ajde politicari posaljite malo u centralu Eu koliko sranja rade prezasticene nacionalne manjine.Da se mene pita ja bi to rjesavao nekadasnjim “Milicijskim “metodama Dala im Evropa krila pa su poletjeli i sa visina polako seru po postenom i vrjednom Medjimurskom puku

Odgovor

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja