Međimurje Press
Policija

Policijski službenici na Porcijunkulovu

Policijske službenice su dijelile promidžbene letke „Biciklisti pažnja!“, „Zajedno do veće sigurnosti“, „Nasilje u obitelji i školi“, „Manje oružja, manje tragedija“  te promidžbene materijale

U subotu, 29. srpnja 2023. godine od 16 do 21 sati u Čakovcu na Trgu Republike, policijske službenice Policijske postaje Čakovec, Danijela Hamer i Lea Bogdan provodile su preventivne aktivnosti Policijske uprave međimurske.

Građani su upoznati s aktivnostima koje proizlaze iz preventivnih projekata „Zaštitimo svoj bicikl“ (preporuke građanima da ne koriste jeftine lokote i lance s četveroznamenkastim šiframa koji se lako prepile ili se razbiju, već da upotrebljavaju spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom ili U-lock. Također savjetovano je da bicikl parkiraju na osvijetljenom mjestu, gdje je veća prisutnost građana, na prostoru s video nadzorom, da ga ne ostavljaju na dulje vrijeme, da ga ne parkiraju uvijek na istom mjestu, da ne ostavljaju dokumente i druge vrijednosti u torbicama na biciklu, da sačuvaju dokumentaciju s brojem rame bicikla, da imaju sliku bicikla u slučaju krađe, radi lakšeg pronalaska) i „Zajedno do veće sigurnosti“, s ciljem podizanja stanja sigurnosti svih građana i zaštite njihove imovine, a ujedno i promoviranja policijske struke, kao i prezentirali preventivne aktivnosti u sklopu nacionalne preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ te ostale preventivne aktivnosti koje provodi policija.

U provođenju preventivnih aktivnosti policijski službenici su dijelili promidžbene letke „Biciklisti pažnja!“, „Zajedno do veće sigurnosti“, „Nasilje u obitelji i školi“, „Manje oružja, manje tragedija“ i dr., te promidžbene materijale (privjeske, katadioptere, kemijske i dr.)

Građani su upoznati sa zanimanjem policajac te su podijeljeni letci i knjižice  „Postani policajac“ (objašnjeni programi redovnog srednjoškolskog obrazovanja kroz 3. i 4. razred Policijske škole i srednjoškolsko obrazovanje odraslih za zanimanje policajac/policajka).

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja