Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za dane vikenda 28. do 30. srpnja 2023.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 5.JPG

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri krađe.

Izdvajamo:

Krađa mobitela u Sivici

U subotu, 29. srpnja 2023. godine iza 15 sati u Sivici, na polju, nepoznati počinitelj je iskoristio kraću odsutnost vlasnika te s traktorske prikolice ukrao mobitel.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina eura.

Ukraden trimer u Macincu

Između 26. i 28. srpnja 2023. u Macincu, Trnavskoj ulici, iz nezaključane pomoćne zgrade u dvorištu kuće, nepoznati počinitelj ukrao je motorni trimer.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Uhvaćen maloljetnik koji je iz otključanog vozila u Maloj Subotici ukrao mobitel

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/2.jpg

Prema mladiću se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom s područja općine Mala Subotica utvrđeno je da je počinio Krađu.

Tako je 15. srpnja 2023. godine iza 13 sati u Maloj Subotici, Ulici dr. Vinka Žganca, iz otključanog vozila ukrao mobitel, osobne dokumente i naočale.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko stotina eura. Dio ukradenih predmeta je nađen i vraćen vlasnici. Prema mladiću se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prijavljeno razbojništvo u Čakovcu

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 1.jpg

Protiv napadača se podnosi kaznena prijava

U subotu, 29. srpnja 2023. godine oko 1 sat u Čakovcu, ulici Tome Masaryka, 20-godišnjaka sustigla je skupina mladića te su ga prvo moljakali za novac da bi mu nakon što im je on dao manji iznos, na silu uz prijetnju ukrali sav novac iz novčanika.

Oštećeni u napadu nije ozlijeđen. Protiv napadača se podnosi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Razbojništvo nadležnom državnom odvjetniku.

Uslijed neprilagođene brzine smrtno stradao vozač

Slika /2023/PN Turčišće 29072023.JPG

Vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj)

U subotu 29. srpnja 2023. godine oko 13,20 sati na cesti između Turčišća i Držimurca, 26-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja općine Domašinec, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj).

Zbog toga je u blagom desnom zavoju automobilom sišao ulijevo izvan kolnika u cestovni jarak automobilom udario u smjerokazni stupić te u nastavku kretanja u drveće.

Na mjesto događaja izašla je hitna pomoć i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca koji su iz vozila izvadili vozača te je, na žalost, utvrđeno da je vozač od zadobivenih ozljeda preminuo.

U osobnom automobilu kao putnici nalazili su se 21 i 25-godišnjaci s područja općine Domašinec koji su vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci  okolnih dobrovoljnih društava koji su očistili prometnicu. Prometnica je zbog vršenja očevida za sav promet bila zatvorena od 13,55 sati do 15,46 sati te se promet odvijao okolnim mjestima. O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Životno ugrožen muškarac koji je sanirao krovište u Pušćinama

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 15.JPG

S obzirom na to da je uslijed posljednjih vremenskih neprilika oštećen određeni broj krovišta upućujemo apel građanima da budi oprezni kod obavljanja radova odnosno da paze na mogućnost pucanja konstrukcije posebno dotrajalih ploča

U subotu 29. srpnja 2023. godine oko 17,30 sati u Pušćinama, Ulici Matije Gupca, 34-godišnjak s područja Varaždinske županije, obavljao je sanaciju krovišta na farmi kada je došlo do popuštanja konstrukcije krova odnosno pucanja salonit ploča.

Muškarac je kroz nastali otvor s visine od 2,50 m pao u unutrašnjost objekta na betonsku podlogu te je tom prilikom zadobio je teške tjelesne ozljede opasne po život.

S obzirom na to da je uslijed posljednjih vremenskih neprilika oštećen određeni broj krovišta upućujemo apel građanima da budi oprezni kod obavljanja radova odnosno da paze na mogućnost pucanja konstrukcije posebno dotrajalih ploča.

Izgorio automobil na auto cesti kod Goričana

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 6.JPG

Uzrok požara je prijenos topline s ispušne cijevi na nataloženu masnoću motora

U nedjelju 30. srpnja 2023. godine oko 12,30 sati na autocesti Zagreb – Goričan, prilikom vožnje došlo je do požara osobnog vozila mađarskih registarskih oznaka.

Vozač je po zamjećivanju prodora dima iz prostora vozila ispod poklopca motora vozilo zaustavio na udaljenosti od 150 m prije naplatne postaje Goričan, gdje su putnici sigurno izašli iz vozila, a nakon toga požar je zahvatio čitavo vozilo.

Požar vozila ugasili su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca okolnih dobrovoljnih društava te vatrogasna službom Hrvatskih autocesta.

Izvršenim očevidom inspektora za zaštitu od požara i eksploziva odjela inspekcije Čakovec utvrđeno je da je uzrok požara prijenos topline s ispušne cijevi na nataloženu masnoću motora.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća eura. O događaju će se podnijeti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/20230228_083358.jpg

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom i dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
– ostalo, jedna prometna nesreća

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena.

Provedena akcija Alkohol

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Prometna policija - kontrola.jpg

Utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Tijekom noći s 29. na 30. srpnja 2023. godine od 23 do 5 sati Postaja prometne policije Čakovec provela je erativnu akciju „Alkohol“

Utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– pet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

  • od 0,5 g/kg do 1,00 g/kg – četiri prekršaja,
  • iznad 1,00 do 1,50 g/kg – jedan prekršaj,

– četiri prekršaja nepropisne brzine kretanja u naseljenom mjestu i to:

  • 10-20 km/h brzina veća od dopuštene – tri prekršaja,
  • 30-50 km/h brzina veća od dopuštene – jedan prekršaj,

– četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– jedan prekršaj nepropisne uporabe svjetala u prometu,
– tri ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,02 g/kg, utvrđena je u nedjelju 30. srpnja 2023. godine oko 1 sat u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, kod 29-godišnjeg vozača teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja grada Čakovca.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja