Međimurje Press
Policija

Pu međimurska

Za utorak, 27. travnja 2021. godine

DOPUNA INFORMACIJE

Mladić neovlašteno koristio vozilo, počinio nekoliko prekršaja te završio u zatvoru

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19-godišnjak s područja varaždinske županije počinio kazneno djelo Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Utvrđeno je da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja priveden na Općinski sud u Čakovcu, Prekršajni odjel, gdje je rješenjem određeno zadržavanje do 15 dana nakon čega je predan u zatvor, u Varaždinu.

U utorak, 27. travnja 2021. godine u jutarnjim satima proveden je očevid na vozilu nakon čega je vozilo predano vlasniku.

Podsjećamo da je 27. travnja 2021. godine oko 2 sata i 45 minuta između naselja Donji Vidovec i Donja Dubrava, ophodnja Policijske postaje Prelog, pokušala je uporabom zvučnih i svjetlosnih znakova zaustaviti osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka, koji je došavši u Donju Dubravu nastavio vožnju šljunčanim putem uz lijevu obalu rijeke Drave, gdje je sletio u rijeku.

Na mjesto događaja upućena je Javna vatrogasna postrojba grada Čakovca, čiji ronioci nisu pronašli osobe u vozilu. Pregledom okolice pronađene su tri osobe koje su isplivale iz rijeke, maloljetnik za kojim je raspisana potraga i 24-godišnjak s područja varaždinske županije i maloljetnik s područja grada Čakovca (sve tri osobe neprijavljeno borave na širem području grada Čakovca).

Zatečene osobe vozilima hitne pomoći prevezene su na liječnički pregled u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da nisu ozlijeđene, nakon čega su dovedene u službene prostorije Policijske postaje Prelog.

Nadalje, prema saznanjima, s njima je bila i četvrta osoba, 19-godišnjak s područja varaždinske županije, a koja je također isplivala iz rijeke te je naknadno pronađena i dovedena u službene prostorije.

Sve četiri osobe su od ranije poznate policijskim službenicima zbog većeg broja evidentiranih kaznenih djela i prekršaja.

Napominjemo da je Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske u 3 sata i 32 minute zaprimio dojavu građana, da je vozilo koje je sletjelo u rijeku Dravu ranije te večeri ukradeno u Donjem Vratnu, a od vlasnika je zaprimljena kaznena prijava.

Vatrogasci su vozilo osigurali vezivanjem radi izvlačenja očevida i provođenja očevida.

KRAĐA, RAČUNALNA PRIJEVARA

Ukrao novčanik s novcem i bankovnim karticama

U razdoblju od 21. do 26. travnja 2021. godine u Selnici, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj je kroz otvoreni prozor ušao u kuću te ukrao novčanik s novcem te bankovnim karticama i pripadajućim PIN brojevima. Potom je na više bankomata podignuo veću količinu novaca.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

I ovaj slučaj povod je da još jednom upozorimo i savjetujemo građane da u svojim novčanicima ili torbicama nikako ne drže zajedno bankovne kartice i PIN brojeve kako bi izbjegli ovakvu situaciju, odnosno omogućili kradljivcima da mogu s njihovih računa podizati novac.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja