Međimurje Press
Policija

Relativno miran dan za međimursku policiju

Tijekom četvrtka, 5. studenoga 2020. godine na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirani sigurnosno interesantni događaji.

Što se tiče počinjenja najučestalijih kaznenih djela iz domene imovinskih delikata (krađe i teške krađe), u proteklih 24 sata evidentirane su dvije krađe. Nepoznati počinitelj iz otključanog stana u Čakovcu, Ulici Vladimira nazora, ukrao je mobitel, dok je nepoznati počinitelj iz trgovine u Murskom Središću, Ulici Josipa Broza Tita, ukrao bocu alkoholnog pića. U obje krađe, pojedinačna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Glede stanja sigurnosti u cestovnom prometu u proteklih 24 sata na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirane prometne nesreće. U kasnim večernjim satima (četvrtak, 5. studenoga) na dijelu prometnice između Preloga i Svetog Križa evidentiran je nalet osobnim automobilom na divljač (lisicu), koja je pretrčavala kolnik.

INFORMACIJA

Najava akcije „Alkohol“

U sklopu provođenja represivno-preventivnih aktivnosti povodom „Martinja“, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na međimurskim prometnicama, policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske u subotu, 7. studenoga od 16 do 24 sata provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“. Akcija će se provesti u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će biti usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga te nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, kao i na suzbijanje grubog kršenja prometne discipline. Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se i ostali prekršaji, koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja