Međimurje Press
Policija

U Sivici za mališane dječjeg vrtića održana edukacija iz sigurnog sudjelovanja u prometu

U dječjem vrtiću “Pinokio” u Sivici policijske službenice Policijske postaje Mursko Središće, Marija Nemec i Adela Mesarić Baranašić podijelile su mališanima reflektirajuće trakice kako bi bili vidljivi u prometu

U srijedu, 18. listopada 2023. godine u dječjem vrtiću “Pinokio” u Sivici policijske službenice Policijske postaje Mursko Središće,  Marija Nemec i Adela Mesarić Baranašić provele su preventivne aktivnosti iz akcije “Djeca sigurno u prometu”.

Policijska postaja Mursko Središće u suradnji s dječjim vrtićem „Pinokio“ iz Sivice te policijskim službenicama za nadzor i prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske dogovorila je preventivnu akciju tijekom koje bi se mališanima u dobi od pet do sedam godina, educirali o sigurnom sudjelovanju u svojstvu pješaka u cestovnom prometu. Za sve mališane Policijska uprava međimurska osigurala je reflektirajuće trakice koje su im podijeljene nakon završene edukacije.

Polaznici starijih skupina dječjeg vrtića u sklopu kurikuluma često odlaze u šetnje tijekom kojih razvijaju prirodne oblike kretanja te se time mališani potiču na odgovorno ponašanje u prometu tako da će im reflektirajuće trakice u smislu sigurnosti, uvelike pomoći da se bezbrižnije kreću prometnicama.

Osnovni je cilj provođenja ovakvih i sličnih preventivnih aktivnosti, svakako je podizanje svijest o potrebi, ali i zakonitoj osnovi obilježavanja spomenute kategorije sudionika reflektirajućim materijalom te da je radi vlastite sigurnosti vrlo važno da su vidljivi, osobito kada se kreću u ranojutarnjim, večernjim satima i u uvjetima smanjene vidljivosti.

Na ovaj se način doprinosi većoj sigurnosti u cestovnom prometu kod najranjivije populacije koja se kreće prometnicama u svojstvu pješaka.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja