Međimurje Press
HrvatskaVijesti

U Sberbanku dnevno po 7280 kuna!

Hrvatska narodna banka (HNB) priopćila je u ponedjeljak da je za Sberbank d.d. proglašen dvodnevni moratorij nakon kojega će se odlučiti o sljedećem koraku, a do tada će hrvatski građani i poduzeća moći raspolagati s iznosom do 7280 kuna dnevno.

Sberbank Hrvatska izražava žaljenje zbog ove neugodne situacije s kojom se u ovom trenutku suočavaju naši klijenti, naši poslovni partneri i naši zaposlenici. Trudimo se prevladati aktualne izazove i naporno radimo na odgovornom rješavanju ove neočekivane situacije na najbrži mogući način. Naš je cilj zaštititi naše klijente i naše zaposlenike i njihove obitelji te nastaviti poslovanje bez ikakvih poteškoća što je prije moguće. Želimo posebno zahvaliti svim našim zaposlenicima i našim klijentima na razumijevanju u ovim trenucima izvanredne situacije uzrokovane vanjskim čimbenicima. 

Više od devedeset posto deponenata u Sberbank d.d. zaštićeno je sustavom osiguranja depozita. Sberbank ulaže sve napore kako bi se sačuvali svi depoziti, uključujući i one u vrijednosti iznad 100.000 eura, kao i sva radna mjesta.

Dodajmo kako su poslovnice ruske banke Sberbank u Sloveniji od ponedjeljka zatvorene, a usluge te banke ograničene na kartično poslovanje, dok su dnevne isplate limitirane zbog posljedica ruskog napada na Ukrajinu.

Kako je objavila slovenska središnja banka (Banka Slovenije), ostale usluge Sberbank Slovenija privremeno su nedostupne do srijede ujutro, do kada su  isplate i uplate također ograničene na 400 eura po danu.

Na fotografiji: redovi ispred Sberbanke u Čakovcu

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja