Međimurje Press
Županija

Neki novi, dotjeran izgled!

U vrijeme dok je raspisan natječaj za promotivni materijal projekta “Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije starog grada Čakovec u muzej nematerijalne baštine” u vrijednosti 1.202.400,00 kuna i koji traje do 21.siječnja, konture ovog najstarijeg zdanja u gradu dobile su novi eksterijerni izgled.

Građevinskom obnovom spasila se od propadanja fortifikacija koja je kulturno dobro pod preventivnom zaštitom od nacionalnog značaja.

U obnovljenu fortifikaciju smjestit će se prostor muzeja nematerijalne baštine Riznice Međimurja koji će sadržavati 9 muzejskih jedinica: demografija, školstvo, jezik i glazba, ples i glazbeni sastavi, zanati vezani za nematerijalnu baštinu, međimurski mitovi i legende, zatvorenici u fortifikaciji kroz različita povijesna razdoblja, progoni vještica, obrambeni sustav. Osim klasične muzejske postave, planirani su moderni digitalni prikazi (3D mapping, hologrami, multimedijski efekti). Cijeli muzejski postav i popratni sadržaji bit će prilagođeni osobama s invaliditetom što ovaj projekt čini posebno atraktivnim.

U Muzeju će također biti suvenirnica, edukativni sadržaji koji se vežu uz očuvanje nematerijalne kulturne baštine i lijepo uređeni kafić koji će biti dostupan svim građanima neovisno o posjeti budućem muzeju. Vrhunska turistička atrakcija Riznica Međimurja sa svojim će popratnim sadržajima i odgovarajućom strategijom marketinških komunikacija odgovoriti na potrebe svih ciljnih skupina i na taj način doprinijeti pozicioniranju i boljoj posjećenosti turističke destinacije Međimurja.

(rd)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja