Međimurje Press
Županija

Svakodnevna pomoć Međimuraca postradalima na Banovini

Uz mnoge obitelji koje su poslije potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji stigle u Međimurje, naša županija učinila je maksimalne napore da humanitarnim akcijama i pomoći ublaži posljedice teške prirodne katastrofe

Pokazali smo veliku solidarnost, srce i humanost kao i uvijek dosada. Preko 200 tona hrane prikupljeno je na prostoru MESAP-a koji je postao neka vrsta logističkog centra za distribuciju prama ugroženim područjima – rekao nam je župan Matija Posavec.

“Što se tiče Međimurske županije, donirano je dosada 4 kontejnera-prostora za stanovanje. Jednako tako, u našim domovima za starije i nemoćne  smješteno je 12 obitelji, U Sveti Martin na Muri je prije nekoliko dana stiglo još 17 obitelji na smještaj. Da ne govorim o svim onim pojedincima, udrugama, društvima, koji su nesebično pomagali i još pomažu. Stavili smo na raspolaganje naš zdravstveni sustav. Naši vatrogasci su na terenu kao i Hrvatska gorska služba spašavanja Čakovec te  brojni pojedinci koji također neprekidno ophode pogođeno područje. Ne moram govoriti da je to relevantan primjer kako zajednica može odgovorno funkcionirati. Naravno, to nije kraj i dalje ćemo sustavno pomagati” – zaključno je rekao međimurski župan.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja