Međimurje Press
Policija

Najava vikend akcije Alkohol

Osobito će se nadzirati vozače koji upravljaju pod utjecajem alkohola, no radit će se i na pojačanoj kontroli korištenja sigurnosnog pojasa u vozilima, utvrđivanju vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja mladih vozača

Sa subote na nedjelju (6. na 7. siječnja 2024. godine) od 18 do 2 sata, „Mobilni tim“ Policijske uprave međimurske provest će operativnu akciju „Alkohol“, kojom će rukovoditi Služba za javni red i sigurnost. Akcija se sukladno navedenom terminu provodi u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Prilikom provođenja akcije osobito će se nadzirati vozače koji upravljaju pod utjecajem alkohola, no radit će se i na pojačanoj kontroli korištenja sigurnosnog pojasa u vozilima (posebice putnika na stražnjim sjedištima), utvrđivanju vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja mladih vozača.

Pozornost će se posvetiti i ostalim prekršajima: nepropisnoj brzini, nepropisnom korištenju mobitela, oduzimanju prednosti prolaska, nepropisnom obilaženju, pretjecanju i mimoilaženju i dr.

Nenad Risek

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja