Međimurje Press
Diskografija

HR Top lista prodaje

Nova izdanja YU grupe i Adastre na Top listi prodaje

Ovotjedni najviši novi ulaz na visoko treće mjesto ostvarila je YU grupa i  set 50 godina Box Set 1970-2020 u kojem se nalazi 13 CD-a, odnosno njihova kompletna diskografija. Croatia Records izdanje je objavila u suradnji s PGP RTS-om. Beogradski rock sastav su davne 1970. godine osnovali braća Jelić, Dragi i Žika. Tada već iskusni glazbenici krenuli su na putovanje koje traje i danas. Većinu glazbene karijere boravili su u Jugotonu, današnjem Croatia Recordsu, najvećoj diskografskoj kući u regiji koja se upravo iz tog razloga odlučila na ovo izdanje. Osim CD-a, u box setu se nalazi i ilustrirana knjižica sa svim važnim informacijama o ovom legendarnom bendu. Iako je kroz bend tijekom više od 50 godina duge karijere prošao iznimno veliki broj glazbenika, treba spomenuti prvu postavu koju su činili i Velibor Boka Bogdanović te Miodrag Mive Okrugić. Snjima su bili i Miodrag Bata Kostić i Slobodan Jurišić, a danas su u bendu još Petar Jelić Saša Žule Radojević. Temelji su dakako ostali isti, Dragi i Žika Jelić i danas su prisutni na pozornicama diljem regije.

YU grupa, 50 godina Box Set 1970-2020, Croatia Records

Eter i slušatelje je oduševio i novi album grupe AdastraMalo zrno koji također izdaje Croatia Records. Na njihovom četvrtom studijskom albumu nalazi se 12 pjesama, a svaka pjesma ima snimljen spot. Na albumu je sudjelovalo 26 glazbenika, autora i suradnika, a oblikovao ga je umjetnik Vedran Tomac. Pjevačice Nika Antolos, Helena Bastić, Hanna Polhe i Vlatka Kladarić gostuju u četiri pjesmea u tri pjesme gostuju i glazbenici Matija Dedić, Alen Brentinij i Tomislav Goluban. 

“Jako smo sretni što je naš album ‘Zrno malo’ upao na Top listu prodaje albuma, posebno zato što smo dali jako puno truda i ljubavi da bi ga stvorili. Hvala svima koji nas podupirete.” izjavio je Jerko Marić.

Adastra, Zrno malo, Croatia Records

Na prvom mjestu liste nalazi se album Haustor istoimenog sastava. Drugo mjesto pripalo je albumu The Best of Collection nezaboravnog Đorđa Balaševića. Oba albuma izdaje Croatia Records.

Kada je riječ o poretku prodaje stranih albuma, na prvom mjestu nalaze se Neil Young i skupina Crazy Horse s albumom Way Down in the Rust Bucket. Album nam donosi Dancing Bear. Drugo mjesto zauzima Harry Styles i album Fine Line, a treće Bob Dylan s albumom 1970. Oba albuma su u izdanju Menarta.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje i internetskih trgovina diskografskih kuća.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_domaća_11. tjedan
Top lista prodaje_strana_11. tjedan

HRVATSKA DISKOGRAFSKA UDRUGA

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja