medjimurjepress@gmail.com

Jasmin Stavros i Ivica Šeperić

Odgovor na pitanje kakav je to pravi Dalmatinac otpjevali su u duetu Jasmin Stavros i njegov prijatelj Ivica Šeperić dajući mnoge definicije tipičnog Dalmatinca bez ikakve zadrške. Sve ono što se u narodu govori o našim Dalmatincima njih dvojica opjevali su u novom glazbenom hitu koji već osvaja naše jadranske i ribarske fešte.

– Ja sam Dalmatinac i ovo je tipična moja priča, rekao bih autobiografska, točno sam ja takav. Pjesma je vesela, duhovita i očekujem da će se izvoditi po svim feštama, najviše ribarskim i da će imati sjajne reakcije, istaknuo je legendarni Jasmin Stavros o pjesmi svog talentiranog prijatelja i dugogodišnjeg suradnika Ivice Šeperića.

Iako su pjesmu objavili još prije pola godine, namjerno su je pustili “tiho” na društvene mreže i Youtube da, kažu, kao u nekom eksperimentu, procijene može li pjesma sama, bez medijske podrške doći do ljudi. I uspjeli su. Pravog Dalmatinca publika je vrlo brzo prepoznala.

– Sama ideja krenula je od Jasmina Stavrosa koji neumorno radi, a svi znamo da na njegovim koncertima nitko nikada ne spava. A kako je došlo do realizacije? Kad mi je rekao da je umoran i da nikada ne spava pomislio sam da je to sjajan povod da napišem baš ovakvu pjesmu. Jasmin nastupa po svim klubovima i feštama, a sad ima i jednu noviju pjesmu takvog sadržaja. On je taj pravi Dalmatinac. Zato mi je bio inspiracija jer on je i obilježio estradu u tom dalmatinskom duhu bevandi, brodova, riba i žena, a sad se novom pjesmom vraća tom svojem habitusu. Ovogodišnja ljetna turneja će mu biti posvećena upravo tim famoznim ribarskim feštama na kojima se uvijek svira, pjeva, ali i pije do jutra – priča Ivica Šeperić.

Dvojica prijatelja često i zajedno nastupaju, a zaljubljeni su i u isti instrument. Davnih godina prije negoli je krenuo u pjevačku solo karijeru, danas popularni Staki bio je virtuoz na bubnjevima, a danas mu je prijatelj Ivica dostojan nasljednik.

Kao pravi Dalmatinci, svoje uspomene i uzbudljive priče često izmjenjuju, naravno, uz ribu, klapu, more, žene i bevandu. I kako ističu u pjesmi, nikada ne spava. Inače, i Jasmin i Ivica bili su odvojeno na Međimurskom festivalu, Jasmin kao gost show programa, a Ivica kao sudionik.

Izvor: dalmacijadanas.hr

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*