medjimurjepress@gmail.com

Tjedni pregled novosti

Hrvatska diskografska udruga i ovoga vam tjedna donosi pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni.
U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe!
NOVITETI

Albumi

Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘23. Dalmatinska šansona Šibenik 2020.’ (Različiti izvođači), ‘VD-i2′ (Saša 21), ‘The Platinum Collection – Greatest Hits’ (Različiti izvođači) i ‘Melodije hrvatskog juga – Opuzen 2020.’ (Različiti izvođači). Popis albuma  objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Singlovi
Pjesme ‘Krumpira’ (Cubismo, Jazz orkestar HRT-a), ‘Ne volin jugo’ (Neno Belan), ‘Kao predivan san’ (Marko Kutlić) i ‘Jug je moja Indija’ (The Blondes, Cvrčci) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalazi se 28 novih pjesama.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicSpotify i Deezer redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), uvijek dobre: Rajko Dujmić (klasici domaće diskografije), pop (pop glazba) i ljetno (pjesme za ljetno osvježenje). Otkrijte što se na njima nalazi!
HDU VIJEST TJEDNA

Na temelju službenih podataka koje donosi Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF), Hrvatska diskografska udruga ovog je tjedna objavila popis od 50 najemitiranijih izvođača na domaćim radijskim i televizijskim postajama u 2019. godini.

Stručna služba ZAPRAF-a prilikom analize prikupljenih podataka sa 182 hrvatske radijske i televizijske postaje obradila je nevjerojatan broj od gotovo 17 milijuna emitiranja. Podsjećamo, ukupan broj jedinstvenih korištenih snimaka u 2019. godini iznosi 454 628.

Popis pronađite na sljedećoj poveznici.

 

TOP OF THE TOPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HRtop 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARCtop 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

 1. mjesto HRtop40 

Mali krug velikih ljudi – Massimo
Aquarius Records

1. mjesto Airplay Radio Charta 

Rain On Me  – Lady Gaga & Ariana Grande
Interscope / Universal Music Hrvatska

1. mjesto top liste prodaje

Razni izvođači – Festival zabavne glazbe: Split 2020
Croatia Records

INKUBATOR DOBRE GLAZBE
Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije i vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Iz sadržaja aktualne emisije:

Jeste li već provjerili što nude playliste Hrvatske diskografske udruge na Deezeru, Spotifyju i servisu Apple Music? Među žanrovskim i playlistama za različita raspoloženja, nalazi se i playlista ljetno sa 100 domaćih pjesama za ovo ljeto.  tako, lejtno, bit će i u slijedećih sat vremena našeg radijskog druženja. Dobro došli u Inkubator najbolje domaće glazbe! S nama će, između ostalih, biti Saša Lozar, Magazin, Mayales i The Obala. A obalama glazbenih osvježenja navigirat će naša razvedrena Ana Radišić!

Pratite nas na digitalnim streaming servisima! 

Deezer             Spotify             Apple Music

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*