Međimurje Press
Glazba

Tjedni pregled novosti!

Hrvatska diskografska udruga u ovom novom tjednom segmentu donosi vam pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni. U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe!
NOVITETI

Albumi

Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘Bye Bye Saturn’ (Maja Posavec), ‘Krhko je znanje’ (Target), ‘Zajedno 20 godina’ (Vanna) i ‘U spomen na Tomu Bebića (Čovik od soli) (Live)’ (Različiti izvođači). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Singlovi
Pjesme ‘Jedan dobar dan’ (Pavel), ‘Nikada ovako’ (Silente), ‘Vatre u nama’ (Ivo Jurić) i ‘Tražim put’ (Surka) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalaze se 38 novih pjesama.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Spotify i Deezer redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), pop (pop glazba, plesni singlovi, radiofonične pjesme) alternativno (alternativni zvuk, indie, rock) i asfalt (hip hop, trap, r&b, soul). Otkrijte što se na njima nalazi!
Videospotovi

Među najnovijim videospotovima koji su lansirani ovih tjedana, nalaze se spotovi za pjesme ‘Sve što imam’ (Robert Čolina), ‘Ti’ (Walter Fuego), ‘Ne plači’ (Massimo) i ‘No Cigar’ (Rodeo).

HDU VIJEST TJEDNA

Hrvatska diskografska udruga i CMC televizija pripremili su drugi prilog iz serijala o donošenju Zakona o autorskim i srodnim pravima

CMC televizija, u suradnji s Hrvatskom diskografskom udrugom, svakoga četvrtka donositi novi prilog iz informativnog serijala posvećenog donošenju novoga Zakona o autorskim i srodnim pravima.

U prilogu koji razmatra važnost što bržeg donošenja novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, govori se o razvitku i dinamičnosti glazbene industrije. O poslovnom modelu u digitalnom okruženju govorili su direktorica ZAPRAF-a Maja Vidmar Klarić, dopredsjednik Hrvatske diskografske udruge i direktor Menarta Branko Komljenović i direktor diskografske kuće Dallas Records Dario Draštata.

 

TOP OF THE POPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HR Top 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARC Top 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

1. mjesto HRtop 40

‘Vidi kako se smiješ’ – Vatra
Dallas Records

1. mjesto Airplay Radio Chart

‘Save My Tears’ – The Weeknd
Universal Music

1. mjesto Top liste prodaje domaćih albuma

‘Modra rijeka’ – Indexi
Croatia Records

1. mjesto Top liste prodaje stranih albuma
‘Chemtrails Over the Country Club’ – Lana Del Rey
Universal Music

DISKOGRAFSKA SPAJALICA

Zdenka Kovačiček: Sve dođe na svoje

Zdenka: Album mora biti jedna cjelina. On se i radi da bi se izrazili kroz tu cjelinu to je kao i kad se piše knjiga. Imala sam nekoliko takvih albuma koji na žalost nisu došli na pravo mjesto tada kada su rađeni, ali poslije puno godina neke pjesme ipak su došle na svoje zasluženo mjesto. Očito je meni to tako bilo zacrtano u životu. Mislim kako se ponovo u meni nakupilo te energije i ideja za realizaciju takvog album. Zato sam jako sretna sam što mi se nakon toliko godina ponovo pružila prilika snimiti album i to zahvaljujući Dancing Bearu.


Zdenka Kovačiček, foto: Hrvoje Zalukar

Diskografska spajalica donosi razgovore s glazbenicama i glazbenicima s domaće scene koje potpisuje radijski voditelj, glazbeni kritičar i urednik na HR2 Zlatko Turkalj Turki. Kompletan razgovor nmožete pročitati na stranicama Hrvatske diskografske udruge

INKUBATOR DOBRE GLAZBE

Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Iz sadržaja aktualne emisije:

Vinilna ploča se vratila. To proizlazi iz novih podataka koji nam pristižu s raznih strana svijeta. Lana Del Rey je, recimo, zahvaljujući rekordnoj prodaji LP izdanja albuma ‘Chemtrails Over the Country Club’ u ovom stoljeću dospjela na prvo mjesto britanske liste albuma. Južna Koreja i Japan su, s druge strane, glazbena tržišta za koja će Svjetska diskografska federacija IFPI istaknuti da su područja na kojima je fizička prodaja izrazito važna.

I zato smo ponosni što predstavljamo album koji je ovih dana u Hrvatskoj objavljen samo na vinilu i platformama za glazbeni streaming. Radi se o ploči ‘Vještina Boutique’ koju potpisuje Massimo.

I danas pregledavamo listu HRtop 40 i donijeti novosti s domaće glazbene scene. S nama su, između ostalih, Cubismo, Matija Cvek, Vatra i Džentlmeni.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja