medjimurjepress@gmail.com

Čakovčanka DINA POSEDI koja studira pjevanje u Engleskoj, izdala svoj treći singl!

MLADA I USPJEŠNA ČAKOVČANKA OSVAJA MEDIJSKU I GLAZBENU SCENU

Dina Posedi iz Čakovca studira pjevanje u Engleskoj i trenutno je na trećoj godini fakulteta u Brightonu pod imenom British and Irish Modern Music Institute smjer Professional Musicianship-Vocals

 

Bivša gimnazijalka po mnogo čemu je svestrana. Nadasve, kako kaže, obožava sve što ima veze s umjetnošću, od pjevanja pa do crtanja i dizajniranja odjeće. Ipak, najveća strast gdje daje svoj maksimum, pjevanje je i pisanje pjesama. Upravo danas, 9.travnja,  izdala je i svoj treći singl naslova “Pretty Hell“.

Pjesma je to koja želi približiti i pojasniti senzualnost i bliskost ljudskih odnosa. a uključuje suradnju s križevačkim reperom Rensom. Pjesma je miks RnB-a i Hip Hopa i konstrast njenog i Rensovog vokala, daje dodatnu dubinu i punoću pjesmi i zapravo su prikazana dva  gledišta iste tematike – muško i žensko.

“Mislila sam da bi bilo zanimljivo imati muški vokal na pjesmi kako bi privukao širu publiku. Snimana je u SlavSound studiju u Varaždinu te bih posebno istaknula odličan rad Slavka Vinceka koji je preuzeo ulogu producenta ove pjesme” – navodi  Dina.

 

Inače, prvu pjesmu ‘Coffee Clouds’ objavila je 2019. (https://youtu.be/QW8rmGMDh8k), a drugu,  ‘Night Boys’ objavila sam 2020. (https://youtu.be/_s-DO0U7t50).

Kako nam je objasnila, željela je od kad pamti za sebe, studirati pjevanje u Londonu i na kraju je izabrala Brighton jer je to baš grad umjetnika i na moru je.

“Hrvatski fakulteti mi nisu mogli pružiti to obrazovanje, odnosno kod nas se može studirati samo klasika, a ja sam htjela neku pop/rock akademiju. Na engleskom sam oduvijek pjevala i pisala pjesme pa mi je i to bio jedan od razloga, a svoj faks sam odabrala zato jer je puno glazbenika koje volim studiralo tamo i činilo mi se kao pravo mjesto za mene”.

Na pitanje koliko često dolazi u svoje Međimurje, rekla je da su praznici i blagdani idealni za doći kući, dok dio ljetnog odmora zbog cijele ove situacije s coronom, ponešto vremena provodi u Engleskoj, ali i u Hrvatskoj.

Iako posjeduje sve kvalitete, Čakovčanka Dina ne priča puno o “zvjezdanom nebu”, no sigurni smo da će svojim radom i talentom u budućnosti zasjati u najvećoj mjeri.

Za kraj, zašto ne istaknuti i kreaciju zebra haljine koju je sama kreirala.

R.Dobošić

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*