medjimurjepress@gmail.com

Bespovratne potpore turizmu u Međimurskoj županiji!

U konferencijskoj dvorani Pozoj Hotela Castellum, održana je konferencija za medije u povodu objave Javnih poziva za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu Međimurske županije za 2021. godinu i bespovratnih potpora za sufinanciranje rada turističkih agencija /organizatora putovanja u 2021. godini.

Domaćin Marko Gulina voditelj Hotela naznačio važnost promocije turizma u Međimurju i zahvalio županiji na pokretanju ovakog projekta u interesu turističke ponude.

Bespovratne potpore dodjeljuju se već 10 godina i izdvajaju se iz Proračuna županije- naglasio je Darko Radanović pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam te dodao kako su natječaji vezani uz Master plan razvoja turizma Međimurske županije.

Rudi Grula turistički čelnik Turističke zajednice MŽ iskazao je zadovoljstvo organizacijom turizma u našoj županiji, posebno projektom sufinanciranje rada turističkih agencija.

Župan Matija Posavec rekao je kako je ovaj projekt bespovratnih potpora vezan i ukomponiran u cjelokupnu strategiju planiranja razvoja turizma u Međimurju. Govorio je o dostupnosti i interesu vezanom uz turizam i interes gostiju te nabrojio brojnu infrastrukturalnu izgradnju za što uspješniji razvoj i dodanu vrijednost ove gospodarske grane. Potpore su pomogle i očitovale se u čak 106 konkretnih projekata u turizmu, od čega 84 nova projekta, u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna. Sve je to rezultat da danas eVizitor može objaviti kako od 1. siječnja do 15. lipnja ove godine u odnosu na 2019.godinu, Međimurje ima ostvareno 86% noćenja i 87% dolaska domaćih gostiju. U odnosu na 2020. godinu, zabilježen je porast od 27% dolazaka i 10% u noćenjima.

JAVNI POZIV za dodjelu bespovratnih potpora temeljem Programa “Bespovratne potpore u turizmu Međimurske županije» za 2021. godinu

JAVNI POZIV za dodjelu bespovratnih potpora putem sufinanciranja rada turističkih agencija / organizatora putovanja

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*