medjimurjepress@gmail.com

14 vijećnika za imenovanje Romana Bogdana ravnateljem Centra za kulturu

Pod točkom 6. danas je Gradsko vijeće izglasalo imenovanje Romana Bogdana za ravnatelja Centra za kulturu Čakovec.

Glasanju je prethodila rasprava i komentari vezani za čovjek a koji će zamijeniti dugogodišnjeg uspješnog ravnatelja Ladislava Varge za kojeg je vijećnik Josip Zorčec zatražio pljesak ostalih vijećnika.

Tako je Karolina Juzbašić čestitala gradonačelniku na scenariju koji je kroz duži period odrađen za Romana Bogdana. Kao dugogodišnji član stranke HNS-a i bivši dogradonačelnik iz kvote HNS-a što navodi i sam Bogdan,  promjenom Statuta u kojem se navelo da ako kandidat nema adekvatnu stručnu spremu, dovoljan je 10-godišnji rad u kulturi pa je tako uspješno prešao je u SDP kako bi ostvario funkciju zamjenika gradonačelnika. I ovom sadašnjim natječajem koji je raspisan za ravnatelja Centra za kulturu, falila je još samo njegova slika-komentirala je vijećnica Juzbašić.

Svako se mogao javiti na natječaj, a vi u HNS-u znate kakve članove imate. Vi ste najbolja trgovačka stranka -odgovorio je gradonačelnik.

Predrag Kočila je ponovno pitao o školskoj spremi Romana Bogdana. Jurica Horvat na to je rekao da u njegovo ime ne može govoriti. U životopisu piše da je nešto upisao -rekao je Kočila, dakle nije završio. A gdje je on?  Horvat mu je odgovorio da nije dužan doći, a i  da ga nije ni pozvao. Naravno, ne bi ni ja radi obraza – nastavio je Kočila i dodao da je sve zakonito po natječaju i konstatirao. “Imat ćemo dakle ravnatelja jedne takve ustanove, manje obrazovanog od mnogih čelnika ovog grada,  što je jedna velika sramota. Nema ništa protiv njega, dao je nešto u kulturi. Mnogi se ipak potrude za završe školu makar u Banja Luci ili bilo gdje već. Žalosno je to i nije lijepa slika za Čakovec i prezentaciju Centra za kulturu. Mislim da bi taj natječaj trebalo ponoviti. Svi znamo kako bude to na kraju”.

Gradonačelnik je na to rekao da nekima ni sve škole svijeta ne pomažu. Vi ste Kočila bili dugogodišnji kadar SDP-a pa kad niste uspjeli postali ste nezavisni kandidat i za župana i gradonačelnika. Bogdan  je ipak priznati stručnjak u kulturi.

Nakon glasanja, 14 vijećnika glasalo je za novog ravnatelja, tri protiv i dva su bila suzdržana.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*