Međimurje Press
Grad Čakovec

ČAKOM poboljšao uslugu gospodarenja otpadom!

Jedan od prioriteta pružanja kvalitetne usluge u gospodarenju otpadom je i obnavljanje specijalnog voznog parka. GKP Čakom je otvorenim postupkom javne nabave velike vrijednosti robe nabavio dva nova specijalna komunalna vozila marke Mercedes-Benz Arocs 1827. Novo nabavljena vozila koristit će se za prikupljanje otpada, a vrijednost im je 2.650.000,00 kuna bez PDV-a, odnosno 3.312.500,00 kuna s PDV-om.

Primopredaji specijalnih vozila u petak 24. lipnja, nazočila je i čakovečka gradonačelica Ljerka Cividini: Smatram da nabavka vozila donosi poboljšanje rada GKP Čakom, čije usluge osim Čakovca koriste i okolne općine, koje su suvlasnici u ovom našem gradskom poduzeću i koje direktno utječu na sve odluke koje su važne za poslovanje Čakoma. Nabavkom vozila i provedenim postupkom javne nabave sigurno su zadovoljni i svi djelatnici poduzeća, naročito vozači vozila, kojima je to svakodnevni posao. Posebno zadovoljstvo je činjenica da je posao uspješno obavilo poduzeće Tehnix iz Međimurja, dakle sva pamet i sva organizacija došla je iz našega grada i iz naše, Međimurske županije.

Dobavljač vozila je Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca, a GKP Čakom je s Tehnixom ugovor o isporuci potpisao 9. svibnja ove godine, s rokom isporuke vozila od dva mjeseca.

Predsjednik nadzornog odbora Tehnixa Željko Horvat ističe: Kroz projekte i rješenja poput recikažnih dvorišta, mobilnih i fiksnih sortirnica i kompostana te tezom da nema jeftinog sakupljanja otpada, sigurno se može puno uštedjeti ako se koriste kvalitetna vozila. Ona perfektno rade u zimskim uvjetima na –25 i jednako kvalitetno i na +45 stupnjeva Cezijusa. Vozila imaju osiguran 24-satni servis i isporuku originalnih rezervnih djelova kao i visoke performanse u smislu sigurnosti i zaštite na radu.

Nabavljena Mercedesova specijalna komunalna vozila imaju motor EURO VI, s pogonom 4×2, najveće dopuštene mase 18 000 kg, automatiziranim mjenjačem i klimom. Vozila su nadogradnje tipa Ekomunal 16, volumena nadogradnje 16 m s automatom za pražnjenje posuda i kontejnera volumena od 80, 120, 240 te kontejnera od 1100 litara. Vozila imaju i sustav video-nadzora rada posade s pohranjivanjem podataka.

Voditelj prijevoza u GKP Čakom, Željko Hozjan napominje: Nova vozila ne šire smrad, ne ispuštaju tekućinu biootpada, tako da je kvaliteta rada oko sakupljanja otpada mnogo bolja.

Nova specijalna vozila zasigurno će olakšati rad radnicima Čakoma i uvelike poboljšati kvalitetu usluga GKP Čakom glede sakupljanja komunalnog otpada.

Uspješno obavljenim poslom zadovoljan je i direktor GKP Čakom, Ivan Perhoč: Najveća vrijednost tvrtke, najveća vrijednost grada su ljudi i ulaganje u opremu i u ljude. Mi to upravo radimo, i jedno i drugo, jer sama oprema ne znači ništa, a ljudima bez opreme je teško raditi. Mi niti jednu uslugu koja se tiče postupanja sa otpadom nismo imali zakinutu ni u vrijeme korone, ni u ovo vrijeme godišnjih odmora. Činimo sve potrebno da bi građani bili zadovoljni.

U sredinama u kojima posluje, GKP Čakom neprekidno nastoji graditi povjerenje bliskim odnosom s korisnicima i dobavljačima te time potaknuti njihovu brigu o okolišu, zdravlju i sigurnosti.

Nabavka ovih vozila samo je korak dalje u tom pravcu.

(rl)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja